Connect with us

technokrata

Növekvő mobilpiac – Továbbra is vezet a Nokia

Kütyük

Növekvő mobilpiac – Továbbra is vezet a Nokia

Az IDC piackutató cég legfrissebb jelentése szerint az idei év első negyedévében több mint 16 százalékkal több mobiltelefont adtak el, mint az előző év hasonló időszakában, viszont a kéziszámítógépek eladási mutatói rosszabbak, mint tavaly ilyenkor voltak.

A piackutató cég felméréséből többek közt kiderül, hogy 2003 első negyedévében világszerte mintegy 107,6 millió darab új mobiltelefon talált gazdára.

Alex Slawsby, az IDC egyik munkatársa elmondta, hogy jelen pillanatban mind a készülékgyártók, mind a szolgáltatók számára a hangszolgáltatások a legfontosabbak, vagyis az adatszolgáltatások egyelőre csak másodlagosak. Slawsby kiemelte, hogy a hangszolgáltatásokkal nem rendelkező kéziszámítógépek eladási mutatói az idei év első negyedévében nem várt mértékben romlottak.

Az IDC jelentése szerint nem meglepő módon továbbra is a finn Nokia a világ elsőszámú mobiltelefon gyártója, mely cég az elmúlt negyedévben globálisan nem kevesebb mint 38,2 millió mobil készüléket hozott forgalomba. A Nokia 2002 első három hónapjában még “csak” 32,9 millió mobiltelefont adott el, vagyis egy év alatt mintegy 16 százalékkal növekedett a cég forgalma. A Nokia után a Motorola található a második helyen, még pedig 16,7 millió darab eladott készülékkel, harmadik pedig az a dél-koreai székhelyű Samsung Electronics lett, mely nem kevesebb mint 38 százalékos növekedést regisztrálva az első negyedévben 13,2 millió mobilt adott el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle