Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az otthoni Internet-hozzáférést sokan nem is használják

Kütyük

Az otthoni Internet-hozzáférést sokan nem is használják

Egy felmérés szerint azon csoport húsz százaléka, aki egyáltalán nem internetezik, olyan otthonban él, melyben (legalább egy) Internet-hozzáférés található. Az okok? Más elfoglaltságok és érdektelenség.

A Pew Internet & American Life Project szerint az amerikaiak egy jelentős része, akik nem interneteznek, megtehetnék ezt, hiszen otthonaikban rendelkezésükre áll a Világhálóhoz való kapcsolódás lehetősége. A felmérésben három és fél ezer amerikait faggattak a kutatók.

Úgy találták, hogy azon amerikaiak közül, akik nem interneteznek, 20 százalék olyan helyen lakik, ahol lenne lehetősége arra, hogy idejének egy részét online töltse el. Ráadásul ez a szám már egy jelentős növekedést jelent: három évvel ezelőtt csak az összes nem internetező USA-beli ember 3 százaléka nem használta ki a Világháló lehetőségeit úgy, hogy egyébként megtehette volna. Ez az arány nem csak azért nő, mert a családok idősebb vagy túlságosan fiatal tagjai nem szörfölnek, hanem a korábban internetező, de mára már Webet nem használók száma is emelkedik.

A felmérés szerint azok közül, akik nem interneteznek, csak 24 százalékuk van abban a helyzetben, hogy ténylegesen sosem férnek hozzá az Internethez – a kutatók ezt a réteget Netkerülőknek nevezték. Ez a csoport elsősorban azért nem kíván online lenni, mert téves képet alkottak az Internetről – sokan aggódnak az online pornó mennyiségétől vagy hitelkártya-számokkal való visszaélésektől. Néhányuknak még mindig túlságosan bonyolult a Web használata.

Érdekes, hogy bizonyos magatartásformák és habitusok mennyire befolyásolják, internetezik-e valaki vagy sem. Azon emberek, akik úgy érzik, a társadalom megbecsült részéhez tartoznak és megbíznak más emberekben is, inkább az internetes társadalom rétegéhez tartoznak, mint akik nem. Szintén az online közösség valamilyen szinten tagjainak számítanak azok az emberek, akik úgy érzik, irányítják saját életüket – akik elveszettnek hiszik magukat, többnyire még ezt a kaput is becsukják maguk előtt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés