Connect with us

Mobilos zenei videoklip letöltési szolgáltatás Európában először

Kütyük

Mobilos zenei videoklip letöltési szolgáltatás Európában először

A PacketVideo és a Musiwave cégek bejelentették, hogy a Musiwave által a közeljövőben indítandó, és Európában a maga nemében egyedülállónak számító mobiltelefonos zenei videoklip szolgáltatás a PacketVideo fejlett technológiai megoldásaira fog épülni.

A Musiwave munkatársai elmondták, hogy az új szolgáltatás készen áll az indulásra, és mivel Európában manapság már egyre több nagy tudású, újgenerációs mobiltelefont használnak, az újfajta szolgáltatás várhatóan nem kis sikert arat majd a mobil tulajdonosok körében.

A PacketVideo által kifejlesztett technológiákra épülő Musiwave szolgáltatás a megfelelően nagy sávszélességet biztosító 2,5G, vagyis GPRS hálózatokban lesz elérhető. A szolgáltatás gerincét képező MPEG3/3GPP tömörítési technológia elmondások szerint páratlan kép és hangminőséget fog eredményezni, ezzel párhuzamosan pedig egy-egy zenei videoklip letöltése sem fog órákig tartani.

A Musiwave szerint a zenei videoklip letöltési szolgáltatás hamarosan ugyanolyan, ha nem nagyobb sikereket érhet el, mint a jelenleg virágzó különböző csengőhang letöltési szolgáltatások. A Musiwave előrejelzései szerint az idei esztendő végére Európában már mintegy 8-12 millió olyan színes kijelzős, GPRS kompatibilis mobiltelefont, illetve okostelefont fognak használni, melyek képesek a mozgóképek lejátszására. Ezen újgenerációs eszközök közé sorolható többek közt a nagy tudású Sony Ericsson P800, a piacon mostanában debütáló Nokia 3650, valamint a közeljövőben érkező Siemens SX1.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom