Connect with us

technokrata

GPS kompatibilis mobil az NTT DoCoMo-tól

Kütyük

GPS kompatibilis mobil az NTT DoCoMo-tól

Az NTT DoCoMo bejelentette, hogy április végén, vagy valamivel később forgalomba kívánja hozni első GPS (Global Positioning Service) kompatibilis, vagyis helymeghatározási szolgáltatásokat felvonultató mobiltelefonját, az F661i-t.

Japán vezető mobiltelefonos szolgáltató cége azt ígéri, hogy a vadonatúj készülék kezelése lényegében gyerekjáték lesz, és segítségével már néhány gombnyomást követően bárki megállapíthatja majd, hogy pontosan hol tartózkodik. A 10-50 méteres pontossággal működő helymeghatározó rendszer használatán kívül az F661i különböző térképek, illetve egyéb kiegészítő információk is letölthetők és megtekinthetők lesznek.

Az NTT DoCoMo képviselői elmondták, hogy a tavasz második felében bemutatkozó GPS mobiltelefon tulajdonosai által nyolc információ szolgáltató nyolc különböző GPS tartalom szolgáltatása lesz elérhető, így többek közt lehetőség nyílik a legközelebbi éttermek pontos helyzetének megjelenítésére, a legfrissebb tömegközlekedési információk letöltésére, valamint a kiindulási pont és a végcél megadásával komplett utazási terv előállítására.

Az F661i használóinak ezenkívül arra is lehetőségük nyílik, hogy barátaik, ismerőseik tudtára hozzák, hogy adott pillanatban pontosan hol tartózkodnak, az egyes tartózkodási helyekhez pedig akár hosszabb jegyzeteket is lehet készíteni. Az NTT DoCoMo szerint az új készüléknek nem csak a magán előfizetők vehetik majd hasznát, hanem többek közt azon cégek is, melyek folyamatosan figyelemmel kívánják kísérni kollégáik, illetve járműveik mozgását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp