Connect with us

technokrata

Nagy tudású új grafikuschip okostelefonokba

Kütyük

Nagy tudású új grafikuschip okostelefonokba

A MediaQ nevezetű fejlesztőcég bemutatta elsősorban okostelefonokba és mobiltelefonokba szánt legújabb grafikuschipjét, az MQ2100 Multimedia Platform Controllert.

A gyártó munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az MQ2100 Multimedia Platform Controller révén a különböző mobil eszközök gyártói minden korábbinál kiválóbb minőségű, színes kijelzős, intergált digitális fényképezőgépes készülékeket dobhatnak piacra, ráadásul relatíve olcsón és rövid fejlesztési időt követően.

A hardveres kétdimenziós grafikai gyorsítást biztosító MQ2100 Multimedia Platform Controller a maximálisan 320 x 240 pixel felbontású színes LCD kijelzőket képes kezelni, a benne fellelhető 64 bites grafikus motor pedig 176 x 220 pixel felbontás mellett double buffering szolgáltatást is képes nyújtani. Az elsősorban az okostelefonok, másodsorban a nagy tudású mobiltelefonok piacára szánt nagy tudású grafikuschip nagyméretű beágyazott memóriával rendelkezik, ami még a maximális felbontás mellett is kiváló megjelenítési sebességet garantál. Ugyancsak említésre méltó, hogy az MQ2100 Multimedia Platform Controller továbbfejlesztett JPEG tömörítési eljárásokkal is el van látva, ami a fejlesztők szerint a piacon páratlan képességekkel ruházza fel a chipet.

A kifinomult gyártási technológiák segítségével készülő MQ2100 Multimedia Platform Controller azonban nemcsak széles szolgáltatási köréről és kiváló teljesítményéről ismerszik meg, hanem egyben minimális fogyasztásáról is, ugyanis a gyártó adatai szerint a vadonatúj grafikuschip normál körülmények között mindössze 5 mW-ot fogyaszt. Az MQ2100 Multimedia Platform Controller tömeggyártása napokon belül megkezdődik, a készülék gyártók pedig nemrégiben már meg is kapták a chip első mintapéldányait.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek