Connect with us

Új 4G tervezőirodát nyitott a NewLogic Technologies

Kütyük

Új 4G tervezőirodát nyitott a NewLogic Technologies

A vezeték nélküli technológiák fejlesztésével foglalkozó, piacvezető NewLogic Technologies a németországi München központjában a napokban megnyitotta legújabb tervezőirodáját, mely iroda mérnökei elsősorban a mostanság még csak szárnyait bontogató harmadik generációs (3G) mobiltelefonos megoldások utódja, a 4G fejlesztésével fognak foglalkozni.

A jelenleg számos Bluetooth és vezeték nélküli LAN (Local Area Network) megoldást kínáló NewLogic Technologies vezetői az új iroda megnyitó ünnepségén elmondták, hogy óriási fantáziát látnak a 3G-nél alacsonyabb fejlesztési és működtetési költségeket, valamint jelentősen nagyobb teljesítményt ígérő 4G technológiákban.

A megnyitó kapcsán többek közt szó esett arról, hogy a NewLogic Technologies által fejleszteni kívánt negyedik generációs mobiltelefonos eszközök a különböző telekommunikációs megoldások egész tárházát vonultatják majd fel, így például segítségükkel nem csak telefonálni lehet majd, hanem rádiót hallgatni, televíziót nézni, műholdas kapcsolatot felépíteni, illetve csatlakozni a vezeték nélküli helyi hálózatokhoz, valamint egyéb Bluetooth kompatibilis eszközökhöz. A fejlesztőcég szerint a 4G küldetése nem más, mint ezen, jelenleg még egymástól távolálló technológiák előnyeinek ötvözése.

Előrejelzések szerint a negyedik generációs, IP-alapú nagy sebességű mobiltelefonos rendszerek 2007-ben már több mint 14 százalékát teszik majd ki a vezeték nélküli mobilpiac teljes forgalmának. Szakértők szerint 2007-ben világszerte már több mint 50 millió negyedik generációs mobiltelefont fognak használni, és ugyanezen esztendőben várhatóan mintegy 5,3 milliárd dollárt fognak fordítani globálisan a 4G infrastruktúra fejlesztési munkálataira.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom