Connect with us

Mobilokba szánt, teljesen integrált új digitális kamera modulok

Kütyük

Mobilokba szánt, teljesen integrált új digitális kamera modulok

Az Agilent Technologies egy olyan vadonatúj, teljesen integrált CMOS (Complimentary Metal Oxide Semiconductor) digitális fényképezőgép modul termékcsaládot jelentett be, melynek tagjait minden korábbinál könnyebben és hatékonyabban lehet mobiltelefonokba szerelni.

Mivel az Agilent Technologies ezen új moduljai teljesen integráltak, működésükhöz lényegében egyetlen külső alkatrész sem szükségeltetik, ami a mobiltelefonok, illetve kéziszámítógépek gyártásával foglalkozó cégek számára rövidebb fejlesztési időt, alacsonyabb költségeket, valamint kisebb helyfoglalást jelent.

A gyártó most bemutatkozott digitális fényképezőgép moduljaiban kiváló minőségű CIF, illetve VGA felbontású CMOS képérzékelőket találunk, valamint egy roppant kis méretekkel rendelkező képfeldolgozó processzort, egy integrált tápegységet és egy első osztályú képminőséget biztosító optikai lencsét. A fejlesztők elmondása szerint jelenleg az Agilent Technologies gyártja a világ legkompaktabb digitális fényképezőgép moduljait.

Mike Walters, az elmúlt három esztendőben több mint 130 millió CMOS képérzékelő megoldást leszállító Agilent Technologies mobil képalkotási részlegének egyik vezetője elmondta, hogy a cég újdonságai közül az ADCM-1560 és ADCM-1670 típusjelzésű kamera modulok 352 x 288 pixeles CIF felbontással, az ADCM-2650 típusjelű csúcsmodell pedig 640 x 480 pixeles VGA felbontással rendelkezik. A CIF felbontású modulokat a gyártó elsősorban az egyszerűbb mobiltelefonok piacára ajánlja, a VGA felbontású modell pedig várhatóan a nagyobb tudású mobiltelefonok, illetve a kéziszámítógépek piacán lesz népszerű.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom