Connect with us

technokrata

50 Mbps-os adatátvitel ADSL-en

Kütyük

50 Mbps-os adatátvitel ADSL-en

Extrémnek tűnik? Pedig igaz – akár 50 megabitet is át lehet vinni az ADSL technológia révén, egy másodperc alatt.

Egy hónappal ezelőtt jelentette be a Centillium nevű cég, hogy sikeresen tesztelték az ADSL kapcsolaton keresztüli 20 Mbps-os adatátviteli sebességet – ehhez képest most egy újabb rekorddal lettünk gazdagabbak. Az új technológia (mely lefelé kompatibilis az ADSL-lel) akár 50 megabit továbbítására is képes másodpercenként. Ehhez pedig nincs szükség másra, csak egy hétköznapi rézdrótos hálózatra.

eXtremeDSLMAX névre keresztelték el a technológiát, mely letöltés szempontjából a már említett értéket tudja prezentálni, s feltöltési sebessége sem kevés: 3 Mbps-ra képes (természetesen a fentiek egy ideális környezet esetén érvényesek, nem számítva az egyéb terheléseket). A technológia korlátai a központtól számított 7 km-es távolságban jelentkeznek, ugyanis csak eddig lehet garantálni ezt a teljesítményt – ugyanakkor a Centilllium nem nyilatkozott arról, mekkora távolságig lehet elhúzni a kábelt úgy, hogy csak a sebesség csökken, a minőség nem.

Hogy képet alkothassunk a sebesség mértékéről: ez az adatátvitel több mint 5 MB-nak felel meg másodpercenként – egy komplett DVD (4,7 GB) ˝lehúzása˝ mindössze negyedórát igényel. Sajnos az eXtremeDSLMAX egyelőre otthoni környezetben nem elérhető, mindenesetre jó képet ad arról, hogy évek múltán milyen adatátviteli értékekkel bír majd egy hétköznapi háztartás Internet-hozzáférése – a fejlett világban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom