Connect with us

50 Mbps-os adatátvitel ADSL-en

Kütyük

50 Mbps-os adatátvitel ADSL-en

Extrémnek tűnik? Pedig igaz – akár 50 megabitet is át lehet vinni az ADSL technológia révén, egy másodperc alatt.

Egy hónappal ezelőtt jelentette be a Centillium nevű cég, hogy sikeresen tesztelték az ADSL kapcsolaton keresztüli 20 Mbps-os adatátviteli sebességet – ehhez képest most egy újabb rekorddal lettünk gazdagabbak. Az új technológia (mely lefelé kompatibilis az ADSL-lel) akár 50 megabit továbbítására is képes másodpercenként. Ehhez pedig nincs szükség másra, csak egy hétköznapi rézdrótos hálózatra.

eXtremeDSLMAX névre keresztelték el a technológiát, mely letöltés szempontjából a már említett értéket tudja prezentálni, s feltöltési sebessége sem kevés: 3 Mbps-ra képes (természetesen a fentiek egy ideális környezet esetén érvényesek, nem számítva az egyéb terheléseket). A technológia korlátai a központtól számított 7 km-es távolságban jelentkeznek, ugyanis csak eddig lehet garantálni ezt a teljesítményt – ugyanakkor a Centilllium nem nyilatkozott arról, mekkora távolságig lehet elhúzni a kábelt úgy, hogy csak a sebesség csökken, a minőség nem.

Hogy képet alkothassunk a sebesség mértékéről: ez az adatátvitel több mint 5 MB-nak felel meg másodpercenként – egy komplett DVD (4,7 GB) ˝lehúzása˝ mindössze negyedórát igényel. Sajnos az eXtremeDSLMAX egyelőre otthoni környezetben nem elérhető, mindenesetre jó képet ad arról, hogy évek múltán milyen adatátviteli értékekkel bír majd egy hétköznapi háztartás Internet-hozzáférése – a fejlett világban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom