Connect with us

Hirdetés

technokrata

50 Mbps-os adatátvitel ADSL-en

Kütyük

50 Mbps-os adatátvitel ADSL-en

Extrémnek tűnik? Pedig igaz – akár 50 megabitet is át lehet vinni az ADSL technológia révén, egy másodperc alatt.

Egy hónappal ezelőtt jelentette be a Centillium nevű cég, hogy sikeresen tesztelték az ADSL kapcsolaton keresztüli 20 Mbps-os adatátviteli sebességet – ehhez képest most egy újabb rekorddal lettünk gazdagabbak. Az új technológia (mely lefelé kompatibilis az ADSL-lel) akár 50 megabit továbbítására is képes másodpercenként. Ehhez pedig nincs szükség másra, csak egy hétköznapi rézdrótos hálózatra.

eXtremeDSLMAX névre keresztelték el a technológiát, mely letöltés szempontjából a már említett értéket tudja prezentálni, s feltöltési sebessége sem kevés: 3 Mbps-ra képes (természetesen a fentiek egy ideális környezet esetén érvényesek, nem számítva az egyéb terheléseket). A technológia korlátai a központtól számított 7 km-es távolságban jelentkeznek, ugyanis csak eddig lehet garantálni ezt a teljesítményt – ugyanakkor a Centilllium nem nyilatkozott arról, mekkora távolságig lehet elhúzni a kábelt úgy, hogy csak a sebesség csökken, a minőség nem.

Hogy képet alkothassunk a sebesség mértékéről: ez az adatátvitel több mint 5 MB-nak felel meg másodpercenként – egy komplett DVD (4,7 GB) ˝lehúzása˝ mindössze negyedórát igényel. Sajnos az eXtremeDSLMAX egyelőre otthoni környezetben nem elérhető, mindenesetre jó képet ad arról, hogy évek múltán milyen adatátviteli értékekkel bír majd egy hétköznapi háztartás Internet-hozzáférése – a fejlett világban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés