Connect with us

technokrata

2003-ban több okostelefon talál majd gazdára, mint kéziszámítógép

Kütyük

2003-ban több okostelefon talál majd gazdára, mint kéziszámítógép

A Canalys piackutató cég által megjelentett, EMEA Mobile Devices Trends 2003 című tanulmány szerint az európai, közel-keleti és afrikai régiókban előreláthatólag az idei lesz az első olyan esztendő, melyben a gyártók több okostelefont hoznak forgalomba, mint kéziszámítógépet.

Andy Buss, a Canalys egyik vezető elemzője elmondta, hogy az Orange SPV, illetve Sony Ericsson P800-hoz hasonló, smart, vagyis okostelefonnak titulált mobil eszközökből 2003-ban várhatóan már több mint 3,3 millió darabot fognak eladni az említett három régióban, ezzel szemben az ugyanezen időszakban ugyanezen régiókban eladott kéziszámítógépek száma az előrejelzések szerint alulról közelíti majd a 2,8 milliót. Utóbbi eszközök közé sorolhatjuk az olyan eszközöket, mint amilyen például a Palm Tungsten T, a Hewlett-Packard iPAQ, a RIM Blackberry, az O2 xda, vagy a T-Mobile MDA.

“Azt várjuk, hogy Európában, a Közel-Keleten, valamint Afrikában 2003-ban több okostelefon fog gazdára találni, mint kéziszámítógép, ilyenre pedig mindeddig még nem volt példa. Az idei esztendő egyébként mindkét piaci szegmens számára roppant kedvezőnek mutatkozik, tehát elmondható, hogy 2003-ban várhatóan a kéziszámítógép piac is kiheveri az előző év nehézségeit” – nyilatkozta Buss.

A Canalys elemzői úgy vélik, hogy a kéziszámítógépek gyártásával foglalkozó cégek a közeljövőben nem igen fognak piacra dobni olyan eszközöket, melyek tulajdonképpen a kéziszámítógépek és mobiltelefonok ötvözetének tekinthetők, ugyanis az elmúlt évek megmutatták, hogy ezen általában túl drága eszközök csak egy nagyon szűk vásárlói réteg számára adhatók el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák