Connect with us

2003-ban több okostelefon talál majd gazdára, mint kéziszámítógép

Kütyük

2003-ban több okostelefon talál majd gazdára, mint kéziszámítógép

A Canalys piackutató cég által megjelentett, EMEA Mobile Devices Trends 2003 című tanulmány szerint az európai, közel-keleti és afrikai régiókban előreláthatólag az idei lesz az első olyan esztendő, melyben a gyártók több okostelefont hoznak forgalomba, mint kéziszámítógépet.

Andy Buss, a Canalys egyik vezető elemzője elmondta, hogy az Orange SPV, illetve Sony Ericsson P800-hoz hasonló, smart, vagyis okostelefonnak titulált mobil eszközökből 2003-ban várhatóan már több mint 3,3 millió darabot fognak eladni az említett három régióban, ezzel szemben az ugyanezen időszakban ugyanezen régiókban eladott kéziszámítógépek száma az előrejelzések szerint alulról közelíti majd a 2,8 milliót. Utóbbi eszközök közé sorolhatjuk az olyan eszközöket, mint amilyen például a Palm Tungsten T, a Hewlett-Packard iPAQ, a RIM Blackberry, az O2 xda, vagy a T-Mobile MDA.

“Azt várjuk, hogy Európában, a Közel-Keleten, valamint Afrikában 2003-ban több okostelefon fog gazdára találni, mint kéziszámítógép, ilyenre pedig mindeddig még nem volt példa. Az idei esztendő egyébként mindkét piaci szegmens számára roppant kedvezőnek mutatkozik, tehát elmondható, hogy 2003-ban várhatóan a kéziszámítógép piac is kiheveri az előző év nehézségeit” – nyilatkozta Buss.

A Canalys elemzői úgy vélik, hogy a kéziszámítógépek gyártásával foglalkozó cégek a közeljövőben nem igen fognak piacra dobni olyan eszközöket, melyek tulajdonképpen a kéziszámítógépek és mobiltelefonok ötvözetének tekinthetők, ugyanis az elmúlt évek megmutatták, hogy ezen általában túl drága eszközök csak egy nagyon szűk vásárlói réteg számára adhatók el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat

Dotkom