Connect with us

Beindult a cyberháború

Kütyük

Beindult a cyberháború

Informatikai támadások sorát váltotta ki az Irak elleni háború megindítása, hackerek és crackerek az Interneten számos honlapot lebénítottak – figyelmeztette hétfőn az amerikai külügyminisztérium a multinacionális vállalatokat.

Zavar okozása, a magánvállalatok számítógépeinek és kereskedelmi portáljainak megrongálása áll a támadások hátterében. Ugyan jóval enyhébb mértékben, de a kormányzati és a katonai számítógépes rendszereket is támadások érték. A támadásokat olyan független számítógépes kalózoknak tulajdonítják, akik vagy az Egyesült Államok mellett, vagy ellene törnek lándzsát – értesült az MTI.

Indonéziából, Marokkóból, Pakisztánból, Egyiptomból, Szaúd-Arábiából, Törökországból, Franciaországból, Brazíliából, Mexikóból, de még egyes kelet-európai országokból is próbálkoztak számítógépes kalózok, például számítógépes szolgáltatásokat nyújtó cégek, elektronikus levelezési rendszereket megbénításával, vírusok terjesztésével, adatbankok, különösen a pénzügyiek feltörésével.

A vírusok és egyéb informatikai támadások felbukkanását figyelő magáncégek szintén jelezték, hogy megsokasodott munkájuk. Az F-secure nevű társaság szerint a háború kapcsán lépő hackerek három kategóriára oszthatóak. Az első körbe az amerikai patrióták tartoznak, akik a számítógépes kalózkodással a háborút próbálják segíteni. A második csoportot szélsőséges muzulmán csoportok alkotják, amelyek amerikai internetes oldalak, főleg katonai portálok feltörésén “munkálkodnak”. Végül vannak a pacifisták, akik minden áron békét akarnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom