Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Series 60 nyerte az iF Design kiváló kommunikációs formatervezési díját

Kütyük

A Series 60 nyerte az iF Design kiváló kommunikációs formatervezési díját

Innovatív és intuitív felépítéséért a Digitális média kategóriában most elsőízben egy mobilkommunikációs szoftvertermék nyerte el a Silver iF Design díjat.

A Nokia a Kommunikáció/Digitális média kategóriájában kiosztott Silver díjat az idén a hannoveri (Németország) CeBIT kereskedelmi vásár keretében megrendezett iF Design Díj gálán vehette át. A Nokia az egyetlen mobilkommunikációs cég, amely ebben a kategóriában egy nem fizikailag kézzelfogható termék “formatervezéséért” elismerésben részesült.

“A szoftver termékért kapott iF Design díj a Nokia számára a jól működő felépítés elismerését jelenti, és egyben kiemeli a szoftverek igényes megtervezésének hatalmas jelentőségét az olyan intuitív és figyelemfelkeltő fogyasztási cikkek létrehozása során, mint például a smart-telefonok. A termék igazi próbáját azonban a fogyasztók tetszése jelenti. Már jóval több mint kétmillió vásárló választott Nokia Series 60 platformon alapuló mobilkészüléket, és öt cég döntött saját smart-telefon platformjaként a Series 60 mellett” mondta Pertti Korhonen, a Nokia Mobil szoftver részlegének ügyvezető alelnöke.

Az évente megrendezett formatervezési versenyen más innovatív Nokia termékek is elismerésben részesültek. A Termék-formatervezés kategóriában a Nokia 8910 a Silver iF Design díjat, a Nokia 3650 pedig az iF Design díjat vehette át.

A mára már ötvenedik éve megrendezett iF Design verseny egyike a világ legtekintélyesebb design-megmérettetéseinek, amelyen minden évben a világ harminc országából több mint 1800 pályázó száll ringbe. A legnevesebb nemzetközi designerekből álló zsűri által átfogó kritériumrendszer alapján, kritikus vizsgálat után odaítélt iF díj a kiemelkedő termékminőség garanciája. A különböző kategóriákban kiosztott számos díj egyikét megkapó termék közül csupán néhány kiválasztott érdemli ki a példajellegű formatervezésért járó iF Gold (arany) vagy iF Silver (ezüst) díjat. A Kommunikáció / Digitális Média kategóriában négy vállalat kapott iF Silver díjat. Idén ebben a kategóriában az iF Gold díjat nem osztották ki.

A példaértékű formatervezés ösztönzése céljából 1953-ban létrehozott iF Industrie Forum Design Hannover kezdettől fogva nagy jelentőséget tulajdonított a vállalatok és a designerek közötti kapcsolatépítésnek. A régi-új iF GmbH csúcstechnológiájú szolgáltató cég, emellett pedig az üzleti világ méltó partnere. A formatervezéssel foglalkozó események szervezése terén hatalmas szaktudással és széleskörű tapasztalattal rendelkező, valamint elsődlegesen a terméknépszerűsítő szerepkört ellátó iF GmbH a termékek elterjedésének természetes segítője.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés