Connect with us

Hirdetés

technokrata

A műholdas telefonálás szerepe az iraki háborúban

Kütyük

A műholdas telefonálás szerepe az iraki háborúban

Az Egyesült Államok által Irak ellen indított háború következtében a közel-keleti országban az elkövetkezendő napokban várhatóan egymás után mondják majd fel a szolgálatot a vezetékes és mobiltelefonos hálózatok. Szakértők szerint ez magával hozza azt, hogy Irakban jelentősen megnő a műholdas telefonálások száma, amit az amerikai hadsereg nem titkoltan megpróbál majd kihasználni.

Az Egyesült Államok hadereje könnyedén képes bemérni a műholdas telefonok helyzetét, és mivel a világ vezető hatalma azt feltételezi, hogy ezen nagy értékű telefonokat elsősorban az iraki kormányzat vezetői fogják használni, a bemért pozíciók ellen várhatóan jelentős bombatámadásokat fog indítani. Egyes elemzők azonban azon véleményüknek adnak hangot, hogy minden bizonnyal ártatlan iraki civilek tulajdonában is vannak ilyen műholdas telekommunikációs eszközök, vagyis ennek következtében fennáll a veszélye annak, hogy az amerikai hadsereg a civilek körében is nagy pusztítást fog végezni.

Az iraki lakosságon kívül egyébként az országban tartózkodó haditudósítók is aggódhatnak amiatt, hogy műholdas telefonjuk használata nehogy esetleg egy alapos kis bombatámadást váltson ki környezetükben. Említésre méltó, hogy sem az amerikai hadsereg munkatársai, sem a műholdas telefonos szolgáltatásokat üzemeltető cégek nem kívántak nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy egy műholdas telefon helyzetét jelenleg milyen pontosan lehetséges bemérni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés