Connect with us

A műholdas telefonálás szerepe az iraki háborúban

Kütyük

A műholdas telefonálás szerepe az iraki háborúban

Az Egyesült Államok által Irak ellen indított háború következtében a közel-keleti országban az elkövetkezendő napokban várhatóan egymás után mondják majd fel a szolgálatot a vezetékes és mobiltelefonos hálózatok. Szakértők szerint ez magával hozza azt, hogy Irakban jelentősen megnő a műholdas telefonálások száma, amit az amerikai hadsereg nem titkoltan megpróbál majd kihasználni.

Az Egyesült Államok hadereje könnyedén képes bemérni a műholdas telefonok helyzetét, és mivel a világ vezető hatalma azt feltételezi, hogy ezen nagy értékű telefonokat elsősorban az iraki kormányzat vezetői fogják használni, a bemért pozíciók ellen várhatóan jelentős bombatámadásokat fog indítani. Egyes elemzők azonban azon véleményüknek adnak hangot, hogy minden bizonnyal ártatlan iraki civilek tulajdonában is vannak ilyen műholdas telekommunikációs eszközök, vagyis ennek következtében fennáll a veszélye annak, hogy az amerikai hadsereg a civilek körében is nagy pusztítást fog végezni.

Az iraki lakosságon kívül egyébként az országban tartózkodó haditudósítók is aggódhatnak amiatt, hogy műholdas telefonjuk használata nehogy esetleg egy alapos kis bombatámadást váltson ki környezetükben. Említésre méltó, hogy sem az amerikai hadsereg munkatársai, sem a műholdas telefonos szolgáltatásokat üzemeltető cégek nem kívántak nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy egy műholdas telefon helyzetét jelenleg milyen pontosan lehetséges bemérni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom