Connect with us

USA: nő a mobil penetráció és az SMS használat

Kütyük

USA: nő a mobil penetráció és az SMS használat

Egy nemrégiben készített jelentésből kiderül, hogy az Egyesült Államokban a mobiltelefonok penetrációja nemrégiben elérte az 59 százalékot, ezzel párhuzamosan pedig rohamosan nő az országban küldött rövid szöveges üzenetek száma.

Az Upoc piackutató cég szerint az Egyesült Államokban a közeljövőben mindenképp le fog lassulni a mobiltelefon penetráció növekedése, viszont az SMS küldési láz terjedése várhatóan nem fog alábbhagyni.

Az Upoc szakértői szerint jelenleg a tizenkét évnél idősebb amerikai állampolgároknak közel 59 százaléka, vagyis több mint 140 millió ember rendelkezik mobil készülékkel. Bár a szakértők szerint a mobil penetráció növekedése a jövőben lassulni fog, mindenképpen említésre méltó, hogy a jelenleg mobiltelefont még nem birtokló amerikaiaknak több mint a negyede a közeljövőben várhatóan be fog ruházni egy-egy ilyen készülékre.

Az Upoc felméréséből többek közt arra is fény derül, hogy az Egyesült Államokban élő, tizenkét évnél idősebb emberek közül mintegy 27 millióan használják gyakran az SMS üzenetküldési szolgáltatásokat, ami jelentős előrelépést jelent az SMS-ektől mindeddig idegenkedő országban. Emlékezetes, hogy ugyanezen amerikai korosztályban egy évvel korábban még csak 18 millióan használták ki az SMS üzenet nyújtotta lehetőségeket. Az amerikaiak nagy része egyébként elsősorban barátainak, illetve családtagjainak szokott SMS-eket küldeni, az üzleti partnereknek küldött SMS-ek száma pedig érthető módon elég alacsony.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom