Connect with us

technokrata

Nagy tudású mobiltelefon-PDA vakoknak

Kütyük

Nagy tudású mobiltelefon-PDA vakoknak

A vakoknak és gyengén látóknak szánt információs technológiák fejlesztésével foglalkozó ALVA cég bemutatta a világ első, vakoknak szánt mobiltelefonját, mely kéziszámítógép vonásokat is felmutató eszköz egy speciális Braille “kijelzővel” képes kommunikálni a használójával.

A keresztségben ALVA MPO nevet kapott újdonság a speciális kijelzőn kívül egy Braille billentyűzettel is el van látva, valamint említésre méltó, hogy a minden korábbinál egyszerűbb használatot biztosító, úgynevezett Smart-Control felhasználói felület mellett egy kiváló minőségű beszédszintetizátor is a készülék részét képezi.

Az ALVA MPO egy olyan háromsávos (900/1800/1900 MHz) mobiltelefon, mely számos szolgáltatását tekintve felveheti a versenyt az egyszerűbb kéziszámítógépekkel. A vakok igényeinek maximális kielégítésére tervezett mobil készülék segítségével könnyedén lehet SMS-eket küldeni, feljegyzéseket készíteni, határidőnaplót vezetni, és természetesen akár ébresztőóraként is használható a páratlan szerkezet.

Az ALVA MPO fejlesztői elmondták, hogy a mobiltelefon fejlesztési munkálatai továbbra is szakadatlanul folynak, melynek eredményeképp az idei év második felében várhatóan el fog készülni az az új szoftver, mely immár többek közt e-mail klienst, internet böngészőt, GPS (Global Positioning System) alkalmazást, valamint MP3 lejátszót is fel fog vonultatni. A most bemutatott prototípus egyébként már nagyon közel áll a végleges változathoz, mely a gyártó ígéretei szerint várhatóan idén júniusban jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle