Connect with us

technokrata

Megnövekedett internetes adatforgalom az Iraki konfliktus miatt

Kütyük

Megnövekedett internetes adatforgalom az Iraki konfliktus miatt

A múlt hét második felében indított amerikai csapás Irak irányába nem volt váratlan, jelentős növekedést okozott az internetes adatforgalomban – számos, hírekkel foglalkozó portál emiatt lassabban jelenik meg.

A Yahoo üzemeltetői közölték, hogy a portál forgalma háromszorosára növekedett közvetlenül azután, hogy Bush elnök nyilvánosan közölte az Egyesült Államok népével a háború megindítását. Hasonló változásról számoltak be az MSNBC hírszolgáltatónál, ahol a korábbi állapotokhoz képest kétszer, két és félszer nagyobbra nőtt az adatforgalom. Ugyanakkor megváltozott a webes keresőkben kutatott szavak sorrendje is: a bejelentést követően a leggyakrabban keresett szavak hamar a konfliktussal kerültek összefüggésbe (Irak, háború, Bush stb.).

Átlagosan 41 százalékos forgalomnövekedésről számolt be a 15 legnépszerűbb amerikai hírportál – jelentette a Comscore Media Metrix. Ennek egy jelentős részét a videók szolgáltatják, amelyeket a portálok a háborúról sugároznak. Továbbra is a televízió vezet a hírforrások tekintetében: az amerikaiak jelentős része inkább tévén követi az eseményeket, s csak akkor fordulnak a Web felé, ha több információra vágynak, mint amit az adások képesek sugározni.

A következmények vesztesei ilyen szempontból azok a kormányzati (USA és brit) oldalak, amelyek nem voltak felkészülve a felhasználók rohamára. Számos website elérhetetlenné vált azután, hogy emberek tömegei keresték fel, a terroristatámadásokkal és a támadással kapcsolatos információkra vágyva. Az Internet egészét tekintve azonban nem történt semmilyen nagyobb probléma – többnyire zavartalan a kommunikáció a Világhálón.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök