Connect with us

Három UMTS szolgáltató lesz Horvátországban

Kütyük

Három UMTS szolgáltató lesz Horvátországban

A horvát kormányzat bejelentette, hogy június végéig ki fog írni egy harmadik GSM mobiltelefon szolgáltatás beindításával kapcsolatos versenypályázatot, ezenkívül pedig a kormányzat képviselői elmondták, hogy az országban a közeljövőben három harmadik generációs UMTS licenszt fognak kiadni, melyek egyenként 132 millió kunába fognak kerülni.

A horvát kormányzat most bejelentett tervezete szerint az UMTS licenszekre pályázó cégeknek az egyszeri 132 millió kunás összegen kívül évi mintegy 12 millió kunás bérleti díjat is ki kell majd fizetniük a licenszekért, azonban ezen összegek egyelőre még nincsenek kőbe vésve, tárgyalásokat követően esetleg módosíthatók.

A telekommunikációs szektor további liberalizációja érdekében a kormányzat az említett új mobiltelefonos licenszeken kívül legalább egy, de adott esetben akár több új vonalas telefonos licenszet is ki kíván adni az arra legalkalmasabbnak talált pályázó vállalatoknak. A vonalas telefon licenszre pályázó cégeknek magáért a licenszért előreláthatólag mintegy 40 millió kunát kell majd fizetniük, valamint ígéretet kell tenniük arra, hogy az elkövetkezendő négy évben legalább 50 millió eurót fognak hálózatfejlesztésre fordítani.

Ide kapcsolódó hír, hogy a horvát vezetés meg kívánja szüntetni azt a kétszázalékos külön adót, ami eddig az ország internet szolgáltatóit sújtotta, ugyanis ettől a lépéstől a kormány az internetes költségek csökkenését, és az internetezők táborának növekedését várja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom