Connect with us

EU portál a Sulineten

Kütyük

EU portál a Sulineten

A mai napon mutatták be a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium EU csatlakozással kapcsolatos kommunikációja részeként a Sulineten indított EU portált. Az információs portálon megtalálható minden olyan EU-val kapcsolatos információ, adat, amely érdeklődésre számíthat a Sulinet látogatóinak magját képzők körében.

Az FVM számára különösen fontos, hogy az ország különböző részein élő fiatalok minél könnyebben hozzáférjenek azokhoz az információkhoz, amelyek az EU csatlakozás kapcsán az ő életüket, mindennapjaikat, jövőjüket érintik. Ezzel együtt kiemelten fontos a vidéki oktatási intézményekben dolgozó tanárok, nevelők tájékoztatása is, hogy felkészülten tudják fogadni tanítványaik kérdéseit. Ezen törekvéseiben az FVM a Sulinetben a tökéletes együttműködő partnert találta meg.

A Sulinet EU portáljának rovatai között megtalálhatjuk az Európai Unióval kapcsolatos alapvető információkat: adatok; érdekességek; hírek; pályázatok; Magyarország és az EU. Ugyanakkor széleskörű linkgyűjtemény csábítja további böngészésre az érdeklődőket, illetve a játékosabb kedvűek a különböző korosztályok számára meghirdetett pályázatokon is részt vehetnek.

„A portál rovatainak összeállításakor külön hangsúlyt fektettünk az FVM szakterületéhez kapcsolódó oktatási intézmények tanulói, pedagógusai, és fenntartói számára érdekes témákra,” mondta Kosik István, a Sulinet főszerkesztője. „Ezért külön oldalak foglalkoznak a mezőgazdaság, illetve az élelmiszeripar EU-csatlakozás kapcsán felmerülő kérdéseivel.”

A Sulineten működő EU portál különlegességei az Európai Uniós játékok. Ezek közül az egyik az „Európai Unió képekben – Rajzolj és nyerj egy szuper számítógépet!” címen, 6-15 évesek számára kiírt pályázat. Emellett indult el a március 28-án lezáruló, általános iskolások számára meghirdetett pályázat, „Ragadj tollat!  Magyarország és az Európai Unió” néven. Erre a szervezők március 28-ig várnak fogalmazásokat „Magyarország és az EU” címmel. A fődíj mindkét esetben egy-egy számítógép.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő