Connect with us

technokrata

EU portál a Sulineten

Kütyük

EU portál a Sulineten

A mai napon mutatták be a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium EU csatlakozással kapcsolatos kommunikációja részeként a Sulineten indított EU portált. Az információs portálon megtalálható minden olyan EU-val kapcsolatos információ, adat, amely érdeklődésre számíthat a Sulinet látogatóinak magját képzők körében.

Az FVM számára különösen fontos, hogy az ország különböző részein élő fiatalok minél könnyebben hozzáférjenek azokhoz az információkhoz, amelyek az EU csatlakozás kapcsán az ő életüket, mindennapjaikat, jövőjüket érintik. Ezzel együtt kiemelten fontos a vidéki oktatási intézményekben dolgozó tanárok, nevelők tájékoztatása is, hogy felkészülten tudják fogadni tanítványaik kérdéseit. Ezen törekvéseiben az FVM a Sulinetben a tökéletes együttműködő partnert találta meg.

A Sulinet EU portáljának rovatai között megtalálhatjuk az Európai Unióval kapcsolatos alapvető információkat: adatok; érdekességek; hírek; pályázatok; Magyarország és az EU. Ugyanakkor széleskörű linkgyűjtemény csábítja további böngészésre az érdeklődőket, illetve a játékosabb kedvűek a különböző korosztályok számára meghirdetett pályázatokon is részt vehetnek.

„A portál rovatainak összeállításakor külön hangsúlyt fektettünk az FVM szakterületéhez kapcsolódó oktatási intézmények tanulói, pedagógusai, és fenntartói számára érdekes témákra,” mondta Kosik István, a Sulinet főszerkesztője. „Ezért külön oldalak foglalkoznak a mezőgazdaság, illetve az élelmiszeripar EU-csatlakozás kapcsán felmerülő kérdéseivel.”

A Sulineten működő EU portál különlegességei az Európai Uniós játékok. Ezek közül az egyik az „Európai Unió képekben – Rajzolj és nyerj egy szuper számítógépet!” címen, 6-15 évesek számára kiírt pályázat. Emellett indult el a március 28-án lezáruló, általános iskolások számára meghirdetett pályázat, „Ragadj tollat!  Magyarország és az Európai Unió” néven. Erre a szervezők március 28-ig várnak fogalmazásokat „Magyarország és az EU” címmel. A fődíj mindkét esetben egy-egy számítógép.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom