Connect with us

Gyorsan szétkapkodták az NTT DoCoMo legújabb 3G készülékeit

Kütyük

Gyorsan szétkapkodták az NTT DoCoMo legújabb 3G készülékeit

Japán vezető mobiltelefonos szolgáltató cége, az NTT DoCoMo nem tud annyit leszállítani legújabb harmadik generációs FOMA mobiltelefonjából, mint amennyire a vásárlók részéről kereslet mutatkozna.

A Panasonic termékek gyártásával és forgalmazásával Matsushita Electric Industrial múlt héten debütált P2102V típusjelzésű vadonatúj mobiltelefonja a Nihon Keizai Shimbun című japán lap értesülései szerint olyan sikeresen mutatkozott be a japán piacon, hogy sok kereskedésben már az első napon elkapkodták a belőle felhalmozott készleteket.

Az NTT DoCoMo harmadik generációs FOMA szolgáltatásaira optimalizált Matsushita P2102V alig néhány napja, az elmúlt hét szombatján mutatkozott be a szigetország piacán, és lényegében azonnal hiánycikk lett belőle. Ez egyrészt a készülék nagy sikerének köszönhető, másrészt pedig annak, hogy a gyártó óvatosságból, vagy esetleg más megfontolásból az első körben mindössze 8-10 ezer darab készüléket szórt szét a kereskedések között. A gyártó szerint egy feltöltéssel akár 250 órán keresztül is rendelkezésre álló P2102V sikerében egyébként fontos szerepet játszik a roppant kedvező ár, ugyanis a Matsushita ezen újdonságáért mindössze 30 ezer jent, vagyis megközelítőleg 58 ezer forintot kell fizetniük a vásárlóknak.

Az NTT DoCoMo 2001 októberében indította be harmadik generációs FOMA szolgáltatását, mely a kezdeti időkben komoly nehézségekkel küszködött, ugyanis a szolgáltatás eleinte drága és megbízhatatlan volt, ráadásul akkoriban még roppant kevés FOMA kompatibilis mobiltelefon volt forgalomban. A FOMA-val kapcsolatos bonyodalmak azóta nagyrészt rendeződtek, és az immár sikeres szolgáltatás jelenleg több mint 190 ezer előfizetőt tudhat magáénak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom