Connect with us

Új mobiltelefon kijelző technológiák

Kütyük

Új mobiltelefon kijelző technológiák

A közeljövőben várhatóan két olyan új kijelző technológia fog elterjedni a mobiltelefonok, valamint a kéziszámítógépek körében, melyek egyrészt minden korábbinál jobb képminőséggel és alacsony fogyasztással kecsegtetnek, másrészt pedig idővel a színes kijelzők előállítási költségeire is jó hatást gyakorolhatnak.

Még ebben a hónapban megkezdjük az alapos fejlesztésen átesett, legújabb LTPS (Low Temperature Polysilicon Screen) kijelzőink sorozatgyártását – nyilatkozta a napokban Wilma Wei, az LTPS technológiákat Tajvanon elsőként alkalmazó Toppoly Optoelectronics Corporation szóvivője. Az LTPS kijelzőkről röviden annyit kell tudni, hogy tulajdonképpen olyan TFT LCD (Thin Film Transistor Liquid Crystal Display) kijelzők, melyek esetében a vezérlő áramkörök magába a kijelzőbe vannak integrálva. Ez nagy előnyt jelent a mobiltelefonokban történő felhasználás esetében, ugyanis a mobil készülékekben mindeddig külön kijelző vezérlő chipeket kellett elhelyezni, ami extra költségeket és nagy helyfoglalást eredményezett. Előrejelzések szerint egyébként az idei év végén forgalomba kerülő mobiltelefonok és kéziszámítógépek közül már minden második készülék ilyen technológiára épülő kijelzővel lesz ellátva.

A LTPS mellett a várakozások szerint ugyancsak nagy jövő előtt áll az úgynevezett OLED (Organic Light Emitting Diode) technológia, mely a hagyományos LCD kijelző technológiáknál szebb és élesebb képet, valamint rendkívül alacsony fogyasztást eredményez. Ugyancsak az OLED előnyei közé tartozik, hogy esetében nincs szükség háttérvilágításra, valamint hogy az OLED kijelzők képét az LCD kijelzőkkel szemben lényegében bármely szögből tökéletesen lehet látni. Az OLED hátrányai közé tartozik azonban az egyelőre túlzottan magas ár és a relatíve rövid élettartam.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom