Connect with us

SpamJam – globális összefogás a kéretlen e-mailekkel szemben

Kütyük

SpamJam – globális összefogás a kéretlen e-mailekkel szemben

Számos, az IT-iparban érintett vállalat és cég képviselői ültek össze nemrég, hogy végre közösen lépjenek fel a spam ellen.

Olyan cégektől érkeztek az (egyébként idén már másodszor megtartott) eseményre cégük képviseletében emberek, mint a Yahoo, a Dell, az Oracle, a Microsoft, a Sun, az AOL Time Warner és a DoubleClick – csak a leglényegesebbeket említve. Céljuk egy egységes, nyílt szabvány létrehozása, mellyel végre elejét lehetne venni a spam túlzott elszaporodásának. Az internetes adatforgalmat leterhelő, a felhasználók számára gyakran bosszúságot okozó kéretlen e-mailek dömpingje olyan szintet ért el ugyanis, hogy arra már csak közös erővel tudnak a cégek válaszolni.

Komoly problémát jelent mindezek mellett azon e-mailek elvesztése is, amelyek áldozatul esnek a spamszűrők tevékenységének – holott fontos adatokat, információkat tartalmaznak. Amennyiben viszont lazábbra veszik a szűrőket, drámai mértékben ugrik meg az átengedett spam mennyisége. Stephanie Fossan, az Earthlink képviseletében elmondta, hogy az Internet-szolgáltató bejövő spamforgalma az elmúlt 18 hónapban körülbelül ötszörösére (!) növekedett.

Vincent Schiavone, az ePrivacy Group elnöke elmondta, hogy a megoldás nem a technológiában, nem a legalizációban és nem is a szabványosításban rejlik – ezek kombinálására van szükség. Éppen ezért az együttműködés kulcsfontosságú az e-mailezők, a szolgáltatók, a magánszféra érdekeit védők között – hangoztatta Schiavone.

Történt tényleges előrelépés is: megegyeztek egy e-mail hitelesítési szabvány kidolgozásán, mellyel elérhető, hogy az üzenetek biztonságosan felismerhetők és továbbíthatók legyenek. Azt is megbeszélték a felek, hogy meg kell szüntetni azon nyílt levéltovábbítási lehetőségeket, melyek révén a spammerek el tudják küldeni kéretlen leveleik áradatát. A megvalósítás azonban még várat magára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom