Connect with us

technokrata

Kifejezetten mobilokba szánt új memóriakártyák

Kütyük

Kifejezetten mobilokba szánt új memóriakártyák

A SanDisk Corporation bemutatta a vadonatúj SanDisk miniSD termékcsaládot, mely termékcsalád bélyeg méretű flashmemória kártya tagjait a gyártó elsősorban a mobiltelefonok piacára szánja.

A minden korábbinál kisebb méretű és egyben nagyobb adattároló kapacitású miniSD kártyákra nemrégiben az SD Association szabályozó testülete is áldását adta, mint a hagyományos SD kártyák ultra-kis méretű kiterjesztésére.

A SanDisk munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a SanDisk miniSD kártyákat már az első pillanattól kezdve úgy fejlesztették ki, hogy maximálisan megfeleljenek a legújabb GPRS és harmadik generációs mobiltelefonokban történő alkalmazásra. Ezen újgenerációs mobil készülékek esetében nagy szükség van a SanDisk miniSD kártyáira, hiszen az integrált digitális fényképezőgépek által készített képek, az animációk, az MP3 zenei felvételek, vagy éppen a letöltött Java alkalmazások mostanság egyre több memóriát igényelnek.

A hagyományos SD memóriakártyáknál mintegy 50 százalékkal kisebb méretű SanDisk miniSD kártyák a gyártó ígéretei szerint hamarosan világszerte kaphatóak lesznek, még pedig 16, 32, 64, 128, illetve 256 MB kapacitású kivitelekben. A most bemutatkozott SanDisk miniSD memóriakártyák a SanDisk saját fejlesztésű NAND flashmemóriáira épülnek és SD kontroller technológiával vannak felvértezve, azonban a SanDisk ezen legújabb memóriakártyáinak ára egyelőre nem ismeretes.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom