Connect with us

A 3G-n túlmutató G-WCDMA megoldások a Nokiától

Kütyük

A 3G-n túlmutató G-WCDMA megoldások a Nokiától

A világ vezető mobiltelefon gyártó cégeként nyilvántartott Nokia a napokban New Orleans-ban zajló CTIA Wireless 2003 konferencia keretein belül mutatta be legújabb G-WCDMA (Global WCDMA) fejlesztéseit.

A Nokia-féle G-WCDMA megoldások elsősorban arra hivatottak, hogy elsősegítsék a WCDMA technológiák globális szinten történő térnyerését, valamint hogy fokozzák ezen technológiák hatékonyságát.

A Nokia által leleplezett G-WCDMA megoldások legfontosabb újítása a HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) támogatás. A HSDPA nem más, mint egy a 3GPP Release 5-ben szabványosított szolgáltatás, mely tovább fokozza a WCDMA-alapú rendszerek kapacitását, valamint hatékonyságát. A HSDPA támogatás révén a G-WCDMA megoldások minden korábbinál nagyobb, akár 10 Mbps-os adatátviteli sebességet is elérhetnek. Ez túlmutat még a jelenleg legfejlettebb harmadik generációs hálózatokon is, melyek a legoptimálisabb esetben is ezen adatátviteli sebességnek csak kevesebb mint az ötödét biztosítják.

A Nokia munkatársai a CTIA Wireless 2003 szakkiállításon elmondták, hogy a HSDPA támogatással rendelkező vadonatúj G-WCDMA megoldások visszafelé tökéletesen kompatibilisek a Nokia jelenleg forgalomban lévő WCDMA megoldásainál, ami a jelenlegi hálózatok továbbfejlesztését költséghatékonnyá teszi. Heikki Kasko, a Nokia Networks alelnöke utalt arra, hogy a G-WCDMA és az EDGE egymás természetes kiegészítésének tekinthető. Kasko szerint a G-WCDMA lényegében ugyanolyan továbbfejlesztése a WCDMA-nak, mint amilyen továbbfejlesztést jelent az EDGE a hagyományos GSM-hez képest.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom