Connect with us

technokrata

Yahoo: nézzük a híreket online videón, mint a híradóban!

Kütyük

Yahoo: nézzük a híreket online videón, mint a híradóban!

A Yahoo új szolgáltatása azt kínálja, ami a tévénézők számára már a múlt század közepétől elérhető volt: a hírek, sportesemények mozgóképpel ellátott változatát tekinthetik meg a szolgáltatást igénybevevők.

Yahoo Platinum – a szolgáltatás nevéből is látszik, hogy ezért bizony fizetni kell. De aki kíváncsi a hírekre, eseményekre, és szeretné ezeket nem csak olvasni, vagy egy-egy illusztráció gyanánt megjelenített képet nézegetni, annak csábító lehetőség. A Fox Network, a CBS és az ABC News látja el tartalommal a Yahoo hétfőn indítani tervezett szolgáltatását.

10 dolláros havi áron (ami a sportcsomaggal kiegészítve egy hónapban 17 dollárt jelent) lehet igénybe venni a Yahoo Platinumot. Mi jár ezért a pénzért? Az Amerikában szintén népszerű valóságshow-kba való betekintés lehetősége, a komoly hírműsorok anyaga és a minden félórában frissített gazdasági hírek. A SportsPak csomaggal pedig a kosárlabda liga mérkőzéseit követheti figyelemmel a látogató. Ha ezen műsorok még mindig nem elég csábítóak, akkor az elkövetkező hetekre beígért tartalombővülés (CNBC Dow Jones Business, National Geographic és Warren Miller Entertainment) már szinte mindenki számára tartogat érdekességet.

David Mandelbrot, a Yahoo elnöke elmondta: a cég azon dolgozik, hogy a meglévő kategóriákat kibővítse, s emellett újakat is létrehozzon. Ugyan konkrétumokat nem árult el, de gyermekek számára ˝sugárzott˝ műsorok és zenei ˝vetítések˝ egyaránt elindulhatnak a közeljövőben.

Nem titkolt szándéka a Yahoo-nak, hogy tovább növelje bevételeit: az internetes reklámpiac közel sincsen olyan állapotban, hogy egy ekkora portált el tudjon tartani (még milliós nagyságrendű látogatottság esetén sem). Egyik nagy riválisa ezen a téren a Realnetworks Superpass nevű szolgáltatása, mely már 900 ezer előfizetővel rendelkezik – pedig az alap csomag igénybevételéért itt is 10 dollárt kell fizetni havonta.

Hazánkban több műsorszolgáltató is kínál online tartalomnézést – legutóbb a TV2 indította be Korridor TV nevű szolgáltatását. Jellemzően ezek nem csak egy témára specializálódtak – ezt elsősorban a piac szűkössége határozza meg. Szintén ennek köszönhető, hogy a szolgáltatások döntő többsége (jelenleg még) ingyenesen hozzáférhető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek