Connect with us

Új tartozékok a Nokiától

Kütyük

Új tartozékok a Nokiától

Tegnapi sajtótájékoztatóján a Nokia nem csak új mobil készülékeket, hanem új kiegészítő tartozékokat is bejelentett. Ezen újdonságok közé tartozik a Nokia digitális toll, a Nokia képnéző, valamint a Nokia tartozéklencse.

A Nokia digitális toll segítségével a felhasználó személyes üzeneteket hozhat létre, tárolhat el, és oszthat meg a többiekkel. A toll használata egyszerű: a felhasználó a kifejezetten e célra készült papírra rajzolhat képet vagy írhat sajátkezű üzenetet, melyet Bluetooth technológia révén küldhet el kompatibilis mobilkészülékekre. A rajz megtekinthető a telefonon, majd MMS-ként kompatibilis mobiltelefonra vagy egy e-mail címre küldhető el. A Nokia digitális toll maximum 100, A5 méretű digitális kép tárolására alkalmas. A képeket az USB interfészen át a személyi számítógéphez csatlakoztató digitális toll csatlakozóállványába állítva továbbíthatjuk a kompatibilis személyi számítógépre. A Nokia digitális toll a harmadik fél által fejlesztett szolgáltatásokat is támogatja. Az SU-1B Nokia digitális toll a tervek szerint 2003 harmadik negyedévétől lesz kapható.

A könnyű, hordozható Nokia képnéző révén a Nokia MMS kilép a mobiltelefon kijelzőjéről. A felhasználók a telefonjukon található képeket az irodai vagy otthoni televízió képernyőjén vagy videóvetítőn mutathatják meg egymásnak. A képek a Bluetooth technológia révén vezetékek nélkül jutnak el a kompatibilis mobiltelefonról a Nokia képnézőbe. A Nokia képnéző és a televízió vagy a videókivetítő között felcsévélhető RCA vezeték épít kapcsolatot. A képeket egyenként, vagy diasorozatként lehet megtekinteni. Az SU-2 Nokia képnéző a tervek szerint 2003 második negyedévétől lesz kapható.

A Nokia 3650 felhasználói fényképezés során a nagyobb ráközelítés érdekében a Nokia tartozéklencsét egyszerűen feltehetik a telefon hátuljára. A Nokia tartozéklencsével 5-10 cm távolságról tisztább közeli képek készíthetők. A lencse cseréje egyszerűen elvégezhető: egy kézzel el kell csavarni a lencsét. A CC-49 Nokia tartozéklencse a tervek szerint 2003 harmadik negyedévétől lesz megvásárolható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom