Connect with us

technokrata

NETÉRT vs. Vodafone: az érdekvédelmi társaság ügyvédhez fordult

Kütyük

NETÉRT vs. Vodafone: az érdekvédelmi társaság ügyvédhez fordult

A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága Egyesület felkérte a Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Irodát, és annak vezetőjét, Dr. Magyar Györgyöt, hogy vizsgálja meg jogi szempontból a Vodafone (V.R.A.M. Rt.) Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása és az 1 Gigabyte-os adatforgalmi korlátozás nyomán kialakult helyzet jogszerűségét.

A NETÉRT a Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda előzetes tanácsa alapján javasolja a Vodafone GPRS Internetet használó 20 ezer előfizetőnek, tagjainak, szimpatizánsainak, hogy az előfizetők ne vegyék igénybe a Vodafone GPRS Internet-szolgáltatását 2003. március 15. 00:00 órától, azaz péntek éjféltől.

A NETÉRT ezt azért javasolja, mert a Vodafone Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) szerint az egyoldalú ÁSZF módosításnak és az adatforgalmi korlátozás ráutaló magatartással történő elfogadásának minősül, és ezáltal az előfizető automatikusan elfogadja az egyoldalú módosítást és korlátozást.

A jogi véleményezést és értelmezést, valamint az ÁSZF áttanulmányozását a Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda elvégzi, és a NETÉRT tartja magát álláspontjához, hogy a kérdésben felmerülhet a Rock´n´Roll és Internet-előfizetők megtévesztésének és sérelmükre elkövetett erőfölénnyel való visszaélés gyanúja.

A NETÉRT ismételten felszólítja a V.R.A.M. Rt-t, hogy vonja vissza az adatforgalmi korlátozást, és tegye lehetővé 2002. július 15. és 2003. február 28. közt szerződő ügyfelei számára – akik már az előfizetéskor igényelték a GPRS Internet-szolgáltatást – az előfizetői szerződés felbontását anélkül, hogy a hűségnyilatkozatban foglalt összeget megfizetnék.

További kérdésekkel Németh Attilához, a NETÉRT Egyesület elnökéhez lehet fordulni, az elnokseg@netert.hu illetve a nattila@netert.hu címen, vagy a (06) 30 9325 720 telefonszámon, vagy a Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Irodához, Dr. Magyar Györgyhöz, a 329 2972, vagy írásban a 339-8306-os telefax számon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp