Connect with us

Idén csak kevés 3G készüléket kíván gyártani a Motorola

Kütyük

Idén csak kevés 3G készüléket kíván gyártani a Motorola

Az amerikai székhelyű Motorola bejelentette, hogy az idei évben várhatóan csak néhány száz ezer harmadik generációs mobiltelefont fog leszállítani a mobiltelefonos szolgáltató cégek számára.

Bob Schukai, a Motorola európai harmadik generációs mobiltelefon részlegének a vezetője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy cége az idei évben annak ellenére sem tervezi nagyobb mennyiségű harmadik generációs készülék legyártását, hogy várakozások szerint az idei év végére már több mint húsz európai szolgáltatónál elérhetők lesznek a különböző 3G szolgáltatások.

Minden valószínűség szerint idén maximum félmillió darab harmadik generációs mobiltelefont fogunk leszállítani, melynek hátterében az áll, hogy véleményünk szerint egyelőre még túl kevés olyan mobiltelefonos szolgáltató van, mely már beindította harmadik generációs kereskedelmi szolgáltatásait, ily módon egyelőre a 3G előfizetők száma is nagyon alacsony – nyilatkozta Schukai, a németországi Hannoverben zajló CeBIT szakkiállításon.

Az egyik legnagyobb német chipgyártó cég, az Infineon sem túl optimista a harmadik generációs rendszerek közeljövőbeli elterjedését, illetve gyors sikerét illetően. Ulrich Schumacher, a 3G mobiltelefonok számára számos különböző mikrochipet gyártó vállalat vezetője a CeBIT-en elmondta, hogy véleménye szerint a harmadik generációs mobiltelefonos technológiák idén várhatóan még semmiképp sem játszanak fontos szerepet a piacon, vagyis a 3G szolgáltatások széles körben történő elterjedésére még legalább egy esztendőt várnunk kell.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom