Connect with us

Televíziós műsorszórás ADSL-en keresztül

Kütyük

Televíziós műsorszórás ADSL-en keresztül

A világon első alkalommal történt meg, hogy hagyományos televíziós műsorszórás szélessávú internetes hálózaton válik elérhetővé az előfizetők számára.

A japán Softbank kábeltévé szolgáltatást indított el ADSL Internet-előfizetői számára – tudta meg az MTI. Az ADSL szolgáltatás eleddig a hagyományos internetes szolgáltatások nagysebességű elérésére és IP protokollt alkalmazó telefon szolgáltatások biztosítására korlátozódott. A televízió adás előfizetése havi 2500 jenbe kerül az ADSL havi 3143-3543 jenes előfizetési díja felett. Az alapszolgáltatás jelenleg négy csatornát kínál, amit az üzemeltető, a BB Cable 19-re kíván emelni rövid időn belül. A rendszer további díj ellenében lehetővé teszi az igény szerinti videó lejátszást is.

A Softbank 2001-ben indította el ADSL szolgáltatását, komoly konkurenciát támasztva előfizetési díjaival az NTT East regionális szolgáltatónak. A Softbank ADSL előfizetőinek a száma február végén meghaladta a kétmilliót, míg az NTT East előfizető 1,3 milliót számláltak. A japán telekommunikációs cégek a szélessávú adatátviteli technológiák kiaknázásában látják a mobil szolgáltatásokra átnyergelő ügyfelek visszahódításának lehetőségét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom