Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott az EDGE kompatibilis Nokia 6220

Kütyük

Bemutatkozott az EDGE kompatibilis Nokia 6220

A világ elsőszámú mobiltelefon gyártója, a Nokia ma Budapesten is bemutatta a sajtó képviselőinek a hannoveri CeBIT-en debütált vadonatúj mobil készülékeit, így többek közt a Nokia 6220-at.

A Nokia 6220 nem más, mint egy EDGE kompatibilis, nagy tudású mobiltelefon, melyet a gyártó elsősorban a sokat utazó üzletemberek számára ajánl. A GPRS-nél kétszer nagyobb, konkrétan 118,4 Kb/s-os sávszélességet biztosító EDGE technológia, a Java kompatibilitás, a nagy felbontású színes kijelző, az MMS kompatibilitás és az XHTML böngésző a gyártó szerint egyértelműen garanciát jelent az európai, afrikai és távol-keleti piacokon az idei év harmadik negyedévében debütáló Nokia újdonság sikerére.

A háromsávos (900/1800/1900 MHz) Nokia 6220 a 2,75G-nek is nevezett EDGE mellett természetesen a régebbi GPRS (2,5G), valamint HSCSD technológiákkal is kompatibilis, 4096 színárnyalat megjelenítésére képes kijelzője pedig 128 x 128 pixeles felbontással rendelkezik. A készülék kipróbálását követően megállapítottam, hogy a Nokia a kijelzőn nem túl sokat fejlesztett az előző generációs készülékek óta, ami a Nokia 6220 esetében csak közepesnek mondható képminőséget eredményez. A Nokia újdonsága a hátsó részén egy integrált digitális fényképezőgépet is magában foglal. A fényképezőgép LCD kijelzőn megjelenő képe csak némi késlekedéssel követi a valós történéseket, ennél a konkurens eszközök manapság a legtöbb esetben már többre képesek. Említésre méltó, hogy a gyártó egyelőre csak prototípusokat tudott felmutatni, tehát több mint valószínű, hogy a végleges változat forgalomba kerüléséig a Nokia 6220 még számos fejlesztésen esik majd át.

A Nokia 6220 által támogatott XHTML technológia a korábbinál sokkal gazdagabb webes tartalom megjelenítést tesz lehetővé, ezenkívül pedig szót kell ejtenünk az új Nokia készülék által biztosított úgynevezett jelenlét-szolgáltatásokról. A jelenlét-szolgáltatásoknak vagy másnéven dinamikus telefonkönyvnek köszönhetően a Nokia 6220 felhasználói elérhetőségüket, terveiket és tartózkodási helyüket kényelmesen megoszthatják munkatársaikkal, családjukkal, barátaikkal vagy másokkal. Egy üzletember például aktuális profilját ’Megbeszélés’-re változtatva kérheti kollegáit, hogy SMS-en vagy MMS-en keressék. Az azonnali szöveges üzenetváltás a jelenlét-funkcióval bővített csevegés szolgáltatás újabb érdekessége, ahol a Nokia 6220 felhasználói meghívhatnak másokat is saját magánbeszélgetéseikbe, vagy az őket érdeklő témában zajló csevegésbe is bekapcsolódhatnak.

A Nokia 6220 térfogata 76 cm3, tömege 92 gramm, beszélgetési ideje 2-4 óra, készenlétben pedig max. 8 napig áll. Az eladási csomagban sötétszürke színben kapható Nokia 6220-hoz világoszöld, rózsaszín és ezüst színű klasszikus Xpress-on előlapok készülnek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés