Connect with us

technokrata

Bemutatkozott az EDGE kompatibilis Nokia 6220

Kütyük

Bemutatkozott az EDGE kompatibilis Nokia 6220

A világ elsőszámú mobiltelefon gyártója, a Nokia ma Budapesten is bemutatta a sajtó képviselőinek a hannoveri CeBIT-en debütált vadonatúj mobil készülékeit, így többek közt a Nokia 6220-at.

A Nokia 6220 nem más, mint egy EDGE kompatibilis, nagy tudású mobiltelefon, melyet a gyártó elsősorban a sokat utazó üzletemberek számára ajánl. A GPRS-nél kétszer nagyobb, konkrétan 118,4 Kb/s-os sávszélességet biztosító EDGE technológia, a Java kompatibilitás, a nagy felbontású színes kijelző, az MMS kompatibilitás és az XHTML böngésző a gyártó szerint egyértelműen garanciát jelent az európai, afrikai és távol-keleti piacokon az idei év harmadik negyedévében debütáló Nokia újdonság sikerére.

A háromsávos (900/1800/1900 MHz) Nokia 6220 a 2,75G-nek is nevezett EDGE mellett természetesen a régebbi GPRS (2,5G), valamint HSCSD technológiákkal is kompatibilis, 4096 színárnyalat megjelenítésére képes kijelzője pedig 128 x 128 pixeles felbontással rendelkezik. A készülék kipróbálását követően megállapítottam, hogy a Nokia a kijelzőn nem túl sokat fejlesztett az előző generációs készülékek óta, ami a Nokia 6220 esetében csak közepesnek mondható képminőséget eredményez. A Nokia újdonsága a hátsó részén egy integrált digitális fényképezőgépet is magában foglal. A fényképezőgép LCD kijelzőn megjelenő képe csak némi késlekedéssel követi a valós történéseket, ennél a konkurens eszközök manapság a legtöbb esetben már többre képesek. Említésre méltó, hogy a gyártó egyelőre csak prototípusokat tudott felmutatni, tehát több mint valószínű, hogy a végleges változat forgalomba kerüléséig a Nokia 6220 még számos fejlesztésen esik majd át.

A Nokia 6220 által támogatott XHTML technológia a korábbinál sokkal gazdagabb webes tartalom megjelenítést tesz lehetővé, ezenkívül pedig szót kell ejtenünk az új Nokia készülék által biztosított úgynevezett jelenlét-szolgáltatásokról. A jelenlét-szolgáltatásoknak vagy másnéven dinamikus telefonkönyvnek köszönhetően a Nokia 6220 felhasználói elérhetőségüket, terveiket és tartózkodási helyüket kényelmesen megoszthatják munkatársaikkal, családjukkal, barátaikkal vagy másokkal. Egy üzletember például aktuális profilját ’Megbeszélés’-re változtatva kérheti kollegáit, hogy SMS-en vagy MMS-en keressék. Az azonnali szöveges üzenetváltás a jelenlét-funkcióval bővített csevegés szolgáltatás újabb érdekessége, ahol a Nokia 6220 felhasználói meghívhatnak másokat is saját magánbeszélgetéseikbe, vagy az őket érdeklő témában zajló csevegésbe is bekapcsolódhatnak.

A Nokia 6220 térfogata 76 cm3, tömege 92 gramm, beszélgetési ideje 2-4 óra, készenlétben pedig max. 8 napig áll. Az eladási csomagban sötétszürke színben kapható Nokia 6220-hoz világoszöld, rózsaszín és ezüst színű klasszikus Xpress-on előlapok készülnek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp