Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eljött az MP3 csengőhangok kora?

Kütyük

Eljött az MP3 csengőhangok kora?

Egy kis amerikai cég, a Xingtone kifejlesztett egy olyan új technológiát, melynek köszönhetően immár kedvenc MP3 zenei felvételeinket is beállíthatjuk mobiltelefonunk csengőhangjának, és ehhez még MP3 lejátszásra alkalmas mobiltelefonra sincs szükség.

Konkrétan arról van szó, hogy a Xingtone elkészített egy olyan új szoftvert, mely képes a tömörített MP3 zenefájlok csengőhanggá történő konvertálására, mely szoftver egyébként a készítők saját bevallása szerint várhatóan nem kis ellenszenvet vált majd ki a hanglemezkiadók körében.

A mobiltelefonos csengőhangok adás-vétele az elmúlt időkben komoly iparággá nőtte ki magát, hiszen számos kisebb-nagyobb cég kezdte árulni saját csengőhangjait, még pedig általában nem is filléres árakon. Amennyiben a Xingtone projektet nem ölik meg a hanglemezkiadók, és a cég weboldalán keresztül elérhető szoftveres szolgáltatás széles körben ismert lesz, a csengőhangok kereskedelmére szakosodott iparág komoly forgalom csökkenésre számíthat.

Tisztában vagyunk azzal, hogy szoftverünk, illetve szolgáltatásunk számos jogi problémát vet fel, azonban úgy gondoljuk, hogy semmi közünk nincs ahhoz, ha a mobiltelefon tulajdonosok saját felelősségükre saját MP3 zenei felvételeiket alakítják át csengőhanggá – nyilatkozta Brad Zutatut, a Los Angeles-ben, Atlantában és Amszterdamban összesen nyolc alkalmazottat foglalkoztató cég vezetője, aki elárulta, hogy jelenleg egy MP3-ból konvertált Rolling Stones számot használ csengőhangként a mobilján. Zutatut elmondta, hogy a szolgáltatást rövid idő alatt már több ezer felhasználó vette igénybe, a cég szerverei pedig igen csak leterheltek. A szolgáltatás segítségével egyébként egyelőre maximum 30 másodperc hosszúságú zenei felvételek konvertálhatók át csengőhangokká.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés