Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új mobiltelefon gyártóüzem épül Budapesten

Kütyük

Új mobiltelefon gyártóüzem épül Budapesten

Egy kínai üzleti lap arról értesült, hogy hazánk fővárosában hamarosan új mobiltelefon gyártóüzem fog épülni.

Az említett lap híradásai szerint a Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) kis hazánkban, Budapesten kívánja felépíteni legújabb mobiltelefon összeszerelő üzemét, ugyanis amint ezen új üzem megkezdi működését, a Foxconn Electronics jelentősen gyorsabban juttathatja el mobiltelefonos szállítmányait a különböző európai országokba.

Az üzleti lap többek közt arról is beszámol, hogy a tajvani székhelyű Foxconn Electronics 2001 óta szoros kapcsolatban áll a világ vezető mobiltelefon gyártójaként nyilvántartott Nokiával. A neves finn gyártó eleinte kisebb megrendeléseket adott a Foxconn Electronics-nek, majd ezt követően a Nokia vezetősége az elmúlt esztendő utolsó negyedévében úgy döntött, hogy szakít addigi EMS (Electronics Manufacturing Service) partnerével, a Solectronnal, és az összes mobiltelefon összeszerelési megrendelését a Foxconn Electronics-hez juttatta el. Említésre méltó, hogy a Nokia a kezdetekben szigorúan megszabta, hogy a Foxconn Electronics milyen gyártmányú alkatrészeket használhat fel a Nokia mobiltelefonok gyártásához, azonban a közelmúltban jelentősen enyhítettek ezen szabályozásokon.

Ide kapcsolódó hír, hogy a világ harmadik legnagyobb mobiltelefongyártó cége, a dél-koreai székhelyű Samsung Electronics is új külföldi gyártóüzemek felépítését vette tervbe. Egyes források tudni vélik, hogy a Samsung Electronics legközelebb Indiában kíván felépíteni egy új gyárat, melynek építési és üzembehelyezési költségei várhatóan elérik majd a 100 millió dollárt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés