Connect with us

Az ország délkeleti részén is csökkenhet az internetezés költsége

Kütyük

Az ország délkeleti részén is csökkenhet az internetezés költsége

A Informatikai és Hírközlési Minisztérium meg fog állapodni Békés megye vezetékes telefonszolgáltatójával, a Hungarotellel is, így az ország ezen területén is 25 százalékkal csökkenhet a kedvezményes lakossági díjcsomag ára.

Csütörtökön tárgyalt az IHM politikai államtitkára Békéscsabán a város vezetőivel arról, hogyan kapcsolható be Békéscsaba az információs társadalomba. Csepeli György szerint elsősorban a tudás emelheti ki azokat a településeket, így Békéscsabát is, amelyeket eddig elkerült a gazdasági fellendülés. Az államtitkár úgy véli: Békéscsaba szellemi tőkéje, az iskolahálózat kiépítettsége jó alap a fejlődéshez, ezért Csepeli arról tárgyalt a város vezetőivel, hogyan válhatna Békéscsaba modellé, úgynevezett intelligens várossá.

– Az intelligens város nemcsak azt jelenti, hogy a benne élő polgárok intelligenciahányadosa magas, hanem azt is, hogy a településen jók az információs viszonyok – hangsúlyozta Csepeli. – Olyan fejlesztési programokban állapodtunk meg a város vezetőivel, amelyek érzésem szerint 3-4 év alatt érzékelhető fejlődést hozhatnak – mondta az államtitkár.

Ígéretet tett arra, hogy támogatni fogják azokat a helyi terveket, amelyek a közösségek számára hozzáférhető, széles sávú Internet-elérhetőségi pontok telepítését célozzák. Támogatják a közigazgatás elektronizálását is.

Csepeli György végezetül kifejezte reményét, hogy a tárca támogatásaival a belátható jövőben Békéscsabán is megvalósul a “papír nélküli önkormányzati munka”.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom