Connect with us

Szigorúbb fellépés a mobiltelefonos bűnözéssel szemben

Kütyük

Szigorúbb fellépés a mobiltelefonos bűnözéssel szemben

A brit mobiltelefon piacon érdekelt cégek az Egyesült Királyság rendőrségével karöltve elindították azt az “Immobilise Phone Crime” nevezetű projektet, melynek célja, hogy minden korábbinál szigorúbb intézkedések révén alaposan visszaszorítsák a mobiltelefonokkal kapcsolatos bűnesetek, elsősorban lopások számát.

A kezdeményezésben élen jár a szigetország két nagy mobiltelefon kereskedő cége, a The Carphone Warehouse és a The Link. Ezen két cég ugyanis jelentős összegekkel támogatja azt a mintegy 2,4 millió dolláros reklámkampányt, melynek elsődleges célja a következő üzenetet tudatosítása a szigetország lakosságával: “a lopott telefonok használhatatlanok”.

A projekt sikerességének érdekében a brit mobiltelefonos szolgáltató cégek nemrégiben egyetlen közös adatbázist hoztak létre, mely adatbázisba rövid idő alatt bekerülnek az ellopott mobil készülékek adatai. Ennek köszönhetően az ellopott mobiltelefonok működése az egész Egyesült Királyságban letiltható, és a lopott készülékek még akkor sem helyezhetők üzembe, ha a tolvajok új SIM kártyát helyeznek beléjük.

A rendőrség szerint a most bejelentett “Immobilise Phone Crime” projekt jól kiegészíti a nemrégiben hatályba lépett, – és a korábbiaknál jóval szigorúbb – mobiltelefonos bűnözéssel kapcsolatos törvényeket. Ezen törvények értelmében a mobiltelefon tolvajoknak, illetve a lopott mobiltelefonokkal kereskedő személyeknek minden korábbinál szigorúbb büntetésre kell számítaniuk. Konkrét példát tekintve, akit az Egyesült Királyságban azon kapnak, hogy mobiltelefonokat próbál meg kikódolni, vagy átprogramozni, az adott esetben akár öt éves börtönbüntetésre is számíthat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom