Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szigorúbb fellépés a mobiltelefonos bűnözéssel szemben

Kütyük

Szigorúbb fellépés a mobiltelefonos bűnözéssel szemben

A brit mobiltelefon piacon érdekelt cégek az Egyesült Királyság rendőrségével karöltve elindították azt az “Immobilise Phone Crime” nevezetű projektet, melynek célja, hogy minden korábbinál szigorúbb intézkedések révén alaposan visszaszorítsák a mobiltelefonokkal kapcsolatos bűnesetek, elsősorban lopások számát.

A kezdeményezésben élen jár a szigetország két nagy mobiltelefon kereskedő cége, a The Carphone Warehouse és a The Link. Ezen két cég ugyanis jelentős összegekkel támogatja azt a mintegy 2,4 millió dolláros reklámkampányt, melynek elsődleges célja a következő üzenetet tudatosítása a szigetország lakosságával: “a lopott telefonok használhatatlanok”.

A projekt sikerességének érdekében a brit mobiltelefonos szolgáltató cégek nemrégiben egyetlen közös adatbázist hoztak létre, mely adatbázisba rövid idő alatt bekerülnek az ellopott mobil készülékek adatai. Ennek köszönhetően az ellopott mobiltelefonok működése az egész Egyesült Királyságban letiltható, és a lopott készülékek még akkor sem helyezhetők üzembe, ha a tolvajok új SIM kártyát helyeznek beléjük.

A rendőrség szerint a most bejelentett “Immobilise Phone Crime” projekt jól kiegészíti a nemrégiben hatályba lépett, – és a korábbiaknál jóval szigorúbb – mobiltelefonos bűnözéssel kapcsolatos törvényeket. Ezen törvények értelmében a mobiltelefon tolvajoknak, illetve a lopott mobiltelefonokkal kereskedő személyeknek minden korábbinál szigorúbb büntetésre kell számítaniuk. Konkrét példát tekintve, akit az Egyesült Királyságban azon kapnak, hogy mobiltelefonokat próbál meg kikódolni, vagy átprogramozni, az adott esetben akár öt éves börtönbüntetésre is számíthat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés