Connect with us

IXP: e-mail tömörítési technológia P800-ra

Kütyük

IXP: e-mail tömörítési technológia P800-ra

A különböző üzenetküldési szolgáltatások és termékek fejlesztésével foglalkozó, magánkézben lévő Imhotek cég bejelentette legfrissebb újdonságát, a Sony Ericsson közelmúltban debütált P800-as mobiltelefonjához szánt úgynevezett IXP (Imhotek X-ccelerator Program) megoldást.

Az Imhotek azt ígéri, hogy az IXP-nek köszönhetően a POP/IMAP és SMTP levelezési rendszereken keresztül közlekedő adatok mérete akár jelentős mértékben is csökkenthető, ami a nem éppen nagy sávszélességéről ismert hagyományos GSM (Global System for Mobile Communications) rendszerekben, de még a GPRS (General Packet Radio Service) hálózatokban is fontos lehet a felhasználók számára.

Az Imhotek munkatársainak elmondása szerint az IXP két fontos összetevőből áll. Létezik egy úgynevezett szerver, vagyis kiszolgáló komponens, melyet a levelező szerverekkel gyors kapcsolatban álló hálózatokra kell telepíteni, és amely szerver komponenst a cégek havidíjas rendszerben bérelhetik az Imhotektől, illetve adott esetben akár meg is vásárolhatják. Ezenfelül létezik az IXP-nek egy kliens komponense is, melyet értelemszerűen a Sony Ericsson-féle P800-as mobiltelefonokra kell telepíteni, az e-mail kliens szoftver mellé. Ezt követően a P800 tulajoknak már csak néhány konfigurációs teendőjük van, és máris élvezhetik az IXP áldásos hatásait.

Az IXP működése roppant egyszerű. Amikor a P800-as mobiltelefon segítségével leveleket szeretnénk küldeni, vagy fogadni, a készülékre telepített IXP kliens kapcsolatba lép a megfelelő IXP kiszolgálóval, mely ezt követően a felhasználó e-mail szerverével épít ki kapcsolatot. Az Imhotek szerint az IXP kiszolgáló kiváló tömörítésre képes, és mindenfajta adattípus méretet képes lecsökkenteni. Amennyiben hinni lehet a fejlesztő cégnek, az IXP technológia adott esetben akár tizedére is csökkentheti egy-egy elektronikus levél méretét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom