Connect with us

technokrata

Smart Amazing Phone, az első ázsiai okostelefon

Kütyük

Smart Amazing Phone, az első ázsiai okostelefon

A Fülöp-szigeteki SMART Communications bejelentette az első ázsiai, Microsoft Windows operációs rendszerrel ellátott okostelefont, a Smart Amazing Phone-t.

A csatlakoztatható digitális fényképezőgéppel, dokkoló egységgel és elektromos töltővel szállított vadonatúj telefon olyan, a személyi számítógépekéhez hasonló népszerű alkalmazásokat vonultat fel, mint például a Pocket Outlook levelező szoftver, a Pocket Internet Explorer webböngésző, a Windows Media Player nevezetű médialejátszó, valamint az MSN Messenger üzenő szoftver.

A háromsávos, GPRS (General Packet Radio Service) kompatibilis Smart Amazing Phone nagy felbontású, 65 ezer szín megjelenítésére képes TFT LCD kijelzővel van felvértezve, csatlakoztatható digitális fényképezőgépe segítségével pedig akár fényképek is készíthetők, melyeket később többek közt MMS-ben (Multimedia Message Service) is továbbítani lehet. Figyelmre méltó, hogy a készülék már alaphelyzetben nem kevesebb mint 32 MB memóriával rendelkezik, mely memóriamennyiség az alapfeladatok ellátásához több mint elegendő, a nagyobb képek, videofelvételek, vagy hanganyagok tárolásához pedig rendelkezésre áll az MMC memóriákártyák fogadására képes bővítőhely.

“A Microsoft az elmúlt 27 évben folyamatosan azzal foglalkozott, hogy hogyan lehetne az emberek életét, illetve kommunikációját megkönnyítő szoftvereket egyre tökéletesebbé tenni. Most végre adott a lehetőség arra, hogy a Microsoft különböző technológiáit a mobiltelefon tulajdonosok is használatba vegyék. Az okostelefonok képesek arra, hogy alapvetően megváltoztassák az emberek mobil kommunikációról alkott elképzeléseit” – nyilatkozta a Smart Amazing Phone bejelentése kapcsán Ken Wye Saw, a Microsoft Network Services Providers ázsiai részlegének a vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák