Connect with us

Júliusban debütálnak a Nokia 3G mobiljai

Kütyük

Júliusban debütálnak a Nokia 3G mobiljai

A világ vezető mobiltelefon gyártója, a Nokia a napokban ígéretet tett arra, hogy idén júliusban megkezdi legújabb harmadik generációs mobiltelefonjainak a forgalmazását.

A cég munkatársai elmondták, hogy a Nokia eddig mintegy tízezer darab harmadik generációs mobiltelefont küldött tesztelésre partnereinek, a Vodafone Group és Orange szolgáltatóknak, valamint a különböző mobil berendezések gyártásával foglalkozó Ericsson és Nortel Networks cégeknek.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a Nokia az európai piacon még akkor is késésben lesz, ha tudja magát tartani az említett 2003. júliusi időponthoz, ugyanis a japán NEC, vagy éppen az amerikai Motorola harmadik generációs mobil készülékei nemrégiben már meg is érkeztek Európába. Ezzel együtt szinte biztosra vehető, hogy a Nokia, ha egy kicsit késve is, de igen csak versenyképes harmadik generációs mobiltelefonokkal fog előrukkolni a nyáron. Erre garancia lehet az a közelmúltbéli bejelentés, mely szerint a finn gyártó a világ egyik vezető számítástechnikai cégével, az IBM-mel, valamint az egyik legnagyobb szoftvercéggel, az Oracle-lel karöltve kívánja kifejleszteni legújabb mobil megoldásait.

Várakozások szerint újgenerációs készülékei révén a Nokia képes lesz arra, hogy visszavágjon a Microsoft-nak, mely mamutcég mostanság mindent megtesz annak érdekében, hogy a PC-k piacán elterjedt Windows operációs rendszerét a mobiltelefonok piacán is meghonosítsa. A Microsoft nemrégiben beszállt ebbe a számára új piaci szegmensbe, és el kell ismernünk, hogy komoly kihívást jelent számunkra egy ilyen komoly anyagi háttérrel és tudással rendelkező céggel versenyre kelni – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Erik Anderson, a Nokia vállalat mobil részlegének a vezetője, aki hangsúlyozta, hogy a Nokia korántsem kívánja lebecsülni a Microsoftot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom