Connect with us

technokrata

260 ezer színárnyalatos LCD-vel szerelt Toshiba mobiltelefon

Kütyük

260 ezer színárnyalatos LCD-vel szerelt Toshiba mobiltelefon

A Toshiba bejelentette legújabb mobiltelefonját, a T618X-et, melynek segítségével akár 15 másodperc hosszúságú videofelvételek is küldhetők, illetve fogadhatók.

Az elsősorban a kínai piacra szánt újdonságot a Toshiba Corporation, a Nanjing Postel Telecommunications, valamint a Wong Industrial közös leányvállalata, a Nanjing Postel Wong Zhi Telecommunications gyártja.

A Toshiba T618X típusjelzésű készüléknek szerves részét képezi többek közt egy 310 ezer pixel felbontású CCD érzékelő, melynek segítségével maximálisan 15 másodperc hosszúságú mozgóképek, illetve természetesen digitális fényképek is készíthetők. A videoanyagok minimális helyfoglalásáról a Toshiba újgenerációs MPEG-4 technológiája gondoskodik, mely jelentős mértékű tömörítésre képes, viszont a képminőség a gyártó ígéretei szerint nem megy ennek rovására. Említésre méltó, hogy a Toshiba T618X 2,1 colos átmérőjű poliszilícium LCD kijelzője 260 ezer színárnyalat megjelenítésére képes, ami átlagon felülinek nevezhető.

Különböző felmérések szerint jelenleg Kínában található a világ egyik legdinamikusabban fejlődő mobiltelefon piaca. A kínai mobiltelefon tulajdonosok száma a tavalyi év novemberében már a 200 milliót is meghaladta, e tekintetben pedig egyetlen más ország sem képes versenyre kelni a nagy népességű ázsiai országgal. A kínai mobiltelefon szolgáltatók a Toshiba T618X-hez hasonló újgenerációs mobil készülékekkel kívánnak javítani eladási mutatóikon, valamint új szolgáltatások bevezetésével, mint amilyen a 144 Kb/s-os adatátviteli sebességet lehetővé tevő CDMA-1X U-Mail. A Toshiba T618X egyébként ezt a U-Mail nevezetű nagysebességű videolevél szolgáltatást veszi igénybe a mozgóképek továbbításához.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp