Connect with us

Hirdetés

technokrata

260 ezer színárnyalatos LCD-vel szerelt Toshiba mobiltelefon

Kütyük

260 ezer színárnyalatos LCD-vel szerelt Toshiba mobiltelefon

A Toshiba bejelentette legújabb mobiltelefonját, a T618X-et, melynek segítségével akár 15 másodperc hosszúságú videofelvételek is küldhetők, illetve fogadhatók.

Az elsősorban a kínai piacra szánt újdonságot a Toshiba Corporation, a Nanjing Postel Telecommunications, valamint a Wong Industrial közös leányvállalata, a Nanjing Postel Wong Zhi Telecommunications gyártja.

A Toshiba T618X típusjelzésű készüléknek szerves részét képezi többek közt egy 310 ezer pixel felbontású CCD érzékelő, melynek segítségével maximálisan 15 másodperc hosszúságú mozgóképek, illetve természetesen digitális fényképek is készíthetők. A videoanyagok minimális helyfoglalásáról a Toshiba újgenerációs MPEG-4 technológiája gondoskodik, mely jelentős mértékű tömörítésre képes, viszont a képminőség a gyártó ígéretei szerint nem megy ennek rovására. Említésre méltó, hogy a Toshiba T618X 2,1 colos átmérőjű poliszilícium LCD kijelzője 260 ezer színárnyalat megjelenítésére képes, ami átlagon felülinek nevezhető.

Különböző felmérések szerint jelenleg Kínában található a világ egyik legdinamikusabban fejlődő mobiltelefon piaca. A kínai mobiltelefon tulajdonosok száma a tavalyi év novemberében már a 200 milliót is meghaladta, e tekintetben pedig egyetlen más ország sem képes versenyre kelni a nagy népességű ázsiai országgal. A kínai mobiltelefon szolgáltatók a Toshiba T618X-hez hasonló újgenerációs mobil készülékekkel kívánnak javítani eladási mutatóikon, valamint új szolgáltatások bevezetésével, mint amilyen a 144 Kb/s-os adatátviteli sebességet lehetővé tevő CDMA-1X U-Mail. A Toshiba T618X egyébként ezt a U-Mail nevezetű nagysebességű videolevél szolgáltatást veszi igénybe a mozgóképek továbbításához.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés