Connect with us

technokrata

Microsoft: blokkolt levelek a riválistól

Kütyük

Microsoft: blokkolt levelek a riválistól

Pár napja a Microsoft által üzemeltetett e-mailes szolgáltatás blokkolni kezdte a riválisaitól érkező leveleket.

A Microsoft MSN és Hotmail szolgáltatásai révén közel 120 millió felhasználót tudhat táborában, akik e-mail postafiókkal rendelkeznek a redmondi cégnél. Tudni kell, hogy a szolgáltatás rendelkezik egy spamszűréssel is, amely révén a felhasználóknak nem kell megküzdeniük a kéretlen e-mailek garmadájával. Az elmúlt hét péntekén azonban a Microsoft rendszere a riválisaitól érkező leveleket is ˝kiszűrte˝.

A San Francisco-i Brightmail nevű cégtől licenceli a szoftverfejlesztő gigász a spamszűrő technológiát, mely rendelkezik egy úgynevezett blocklisttel – az itt megtalálható IP-címekről érkező digitális levelek mindegyike spamnek minősül. Redmondban ebbe a listába került be az AOL Roadrunner és az Earthlink Internet-szolgáltatásokat igénybe vevők IP-címe – így ennek révén ezen ISP-k ügyfelei nem tudtak levelet írni microsoftos postafiókra. Pontosabban tudtak, csak azt a célszemély már nem kapta meg.

Miután értesítették a Microsoftot szolgáltatásának hibájáról, azonnal átmozgatták a biztonságos listára a fenti szolgáltatók által birtokolt IP-címeket – közölte egy microsoftos szóvivő. A történteket nem szándékos károkozásnak tulajdonították, hanem az emberi tényezőt nevezték meg a hiba okaként – neveket nem említve.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom