Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IBM megállapodásokat kötött a Nokia-val, a Sony Ericssonnal, az Alcatellel és az isMobile-lal

Kütyük

Az IBM megállapodásokat kötött a Nokia-val, a Sony Ericssonnal, az Alcatellel és az isMobile-lal

Az IBM olyan új megoldásokat jelentett be, melyek elősegítik a több különböző hálózaton és eszközön is működő, vezeték nélküli szolgáltatások hatékonyabb üzembe helyezését és támogatását.

[sajtóközlemény] A bejelentés az IBM nyílt, szabvány-alapú infrastruktúra létrehozására irányuló törekvésének egyenes folytatása, melynek célja a vezeték nélküli infrastruktúra kiépítési költségeinek csökkentése, az új szolgáltatások üzembe helyezésének ösztönzése, valamint a vállalatok és szolgáltatók bevétel-termelésének élénkítése.

Az IBM szerint a legtöbb vállalatnak komplex, több különböző rendszeren tárolt adatforrásból felépülő környezetben kell működnie, ahol az adatok elérését ugyancsak több különböző hálózaton és eszközön keresztül kell biztosítani. Ezért egy nyílt és korszerű nagyvállalati referencia-architektúra létrehozásával bővíti szoftver- és szolgáltatási portfólióját, a vásárlói integrációs laborok támogatásával. A referencia-architektúra és a hozzá kapcsolódó megoldások segítséget nyújtanak a vállalati ügyfeleknek az információ dinamikus eljuttatásában a különböző jellegű eszközökhöz. Ezzel várhatóan csökken az új, vezeték nélküli alkalmazások üzembe helyezésének költsége, és a mobil felhasználók is részesülhetnek az igény-alapú e-business előnyeiből.

Az IBM „pervasive computing” portfólióját kiegészítő új, vezeték nélküli megoldások sorában a következők szerepelnek.

Az IBM és a Nokia az IBM Wireless Enterprise Delivery Environment és WebSphere infrastruktúra szoftverekre, valamint a Nokia-terminálok platformjára építkezve olyan szabvány-alapú megoldásokkal áll elő, melyekkel a cégek hatékonyan mobilizálhatják üzleti folyamataikat és amelyek egy sor megbízható, skálázható és biztonságos, nagyvállalati szintű, vezeték nélküli megoldást tesznek lehetővé – egyebek között e-mail hozzáférést, naptár-szinkronizációt. Ezek a megoldások a 3GSM World Congress rendezvényen kerültek bemutatásra. A két cég azt is bejelentette, hogy közös megoldásokat szándékozik kifejleszteni és telepíteni egy sor Nokia terminálon, melyek között szerepel majd a Nokia 6800, a Symbian-alapú Nokia 9210i Communicator és a Nokia 7650 is. Az IBM bejelentette továbbá, hogy tervezi a WebSphere Everyplace Access kliens fejlesztését és telepítését a Symbian platformra is.

Megállapodás a Sony Ericsson céggel végpontok közötti megoldások kialakításáról, fejlett mobil készülékek felhasználásával. Az együttműködés célja, hogy felgyorsítsa a fejlett mobil készülékek üzleti felhasználását biztonságos, megbízható és skálázható megoldásokat kínálva azoknak a vásárlóknak, akik élni szeretnének a vállalati mobilitás előnyeivel és nagyobb hatékonyságot várnak a mobil munkakörnyezetektől, például a külső helyszínre telepített, vagy ott értékesítő munkaerő által használt alkalmazásoktól.

Egy az Alcatel GPRS, WLAN és ADSL hozzáférési megoldásaira alapozott, végpontok közötti megoldás, amely az IBM WebSphere és Lotus szoftvereken fut, több hálózaton keresztül is biztosítja a mobil alkalmazottak hozzáférését az irodai alkalmazásokhoz noteszgépről vagy PDA-ról, folyamatos és zökkenőmentes szolgáltatás mellett. Ezt a képességet a 3GSM keretében fogjuk bemutatni az Alcatel pavilonjában. Az Alcatel által világméretű programja, a 3G Reality Centre és a La Gaude-i IBM Wireless Enterprise Lab kapcsolódása révén a teljes mobil értéklánc kulcsszereplői integrálódnak a mobil multimédiás szolgáltatások rendelkezésre állásának és átjárhatóságának előmozdítására, lendületet adva egy mobilcentrikus ökoszisztéma kialakításának.

Együttműködés az SPR-rel, melynek célja egy vezeték nélküli e-business megoldás kialakítása a vállalati piac számára az SFR GPRS adatkommunikációs termékei és az IBM WebSphere Everyplace Connection Manager kombinációjával. A megoldás lényege a különböző hálózatok közötti zökkenőmentes barangolás (roaming) biztosítása, melynek során a mobil felhasználók az alkalmazások újraindítása nélkül kapcsolhatnak át a vezetékes hálózat és a GPRS között. Ez a megoldás a vezetékes és vezeték nélküli hálózatokon magas fokú biztonságot, optimális adatáramlást és munkamenet-stabilitást kínál.

Együttműködés az isMobile-lal, az IBM egyik üzleti partnerével, amely a külső helyszíneken tartózkodó mobil alkalmazottak munkájának automatizálását szolgáló, IBM-gyártmányú middleware-ekre és szerverekre épülő alkalmazáscsomagot kínál. Együttműködés jött létre továbbá a Midray céggel is, amely a Debitel egyik vállalata a Swisscom Group-on belül. A Midray mobil szolgáltatásokat nyújt a vállalkozói piac számára egy sor mobil szolgáltató hálózatán keresztül, a Vodafone-t és a T-Mobile-t is beleértve. Az isMobile Blå Coordinator programcsomag lehetővé teszi, hogy a mobil munkaerőt foglalkoztató cégek fokozzák szolgáltatásaik hatékonyságát és csökkentsék a munkavégzés költségeit. Bár eredetileg a német piacra készült, a Midray szolgáltatásai a tervek szerint más európai országokban is elérhetők lesznek.

Az IBM Lotus Domino Everyplace Access Server és a Lotus Sametime Everyplace rendelkezésre állása a Palm újonnan bejelentett Tungsten(TM) W marokszámítógépéhez. A hordozó hálózat aktiválásával az adatcentrikus Tungsten W készülék a vezeték nélküli e-mail, SMS-levelezés, Internet-böngészés, telefonfunkciók és a GSM(TM)/GPRS-hálózatokon elérhető üzleti alkalmazások fejlett kombinációját nyújtja a felhasználóknak. Hamarosan az IBM WebSphere Everyplace Access is telepíthető lesz mobil-kliensként a Palm marokszámítógépekre, ami lehetővé teszi majd, hogy a technikát megvásárló cégek kiterjesszék háttérrendszereik, alkalmazásaik és adataik, vagyis vállalati megoldásaik használatát a mobil felhasználókra is.

A most bejelentett új megoldások részei annak a szoftvereket tartalmazó portfóliónak, amely az IBM népszerű WebSphere platformját a fejlett gépekre, vezeték nélküli eszközökre, hálózatokra és megoldásokra is kiterjeszti. Ennek révén a vállalatok az alkalmazásokat és adatokat a mobil munkaerő számára is elérhetővé tudják tenni. A cég egy tízezer főből álló, a vezeték nélküli technológiában jártas tanácsadó gárdát állított fel. Az International Data Corporation 2002 júniusában „messze a legjobb mobil- és vezeték nélküli szolgáltatónak” minősítette. Az IBM egy több ezer vásárlói előjegyzésre alapuló innovatív, ROI-eszközzel segíti a vásárlókat a vezeték nélküli megoldások hatékonyabb használatában. A bejelentések az IBM arra irányuló folyamatos igyekezetét is tükrözik, hogy a pervazív számítástechnikai ökoszisztéma stratégiai szereplőivel egyeztetett módon lépjen fel. Az IBM Pervasive Computing üzletágán keresztül biztosítja az „on demand” kor által követelt rugalmasságot, és a kommunikáció új eszközeire és új formáira is kiterjeszti az infrastruktúrát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés