Connect with us

Hirdetés

technokrata

Monolit – kapocs az Internethez nehezen hozzáférők számára

Kütyük

Monolit – kapocs az Internethez nehezen hozzáférők számára

Az Adams Kft. monolit megoldása olyan eszközt biztosít, mely tömegek számára teszi elérhetővé az Internetet, főként napi ügyeik intézésére.

A cég az Internet-hozzáférés és -alkalmazás egy az Unió egyes országaiban már sikerrel alkalmazott technológiáját, formáját dolgozta ki, mely lehetõséget biztosít arra, hogy relatív kis költséggel és rendkívül gyorsan csatlakoztathassa a lakosság széles rétegeit az Internet biztosította elõnyökhöz. Az Adams Kft. szerint megoldásuk a háztartások jelenlegi Internet-hozzáférését 20%-kal tudja megemelni, a korábban felmerült költségek töredékéért.

A rendszer lehetõséget nyújt a fõvárosi és vidéki lakosok egyes célcsoportjai számára, kiknek a technológia költsége, vagy annak megismerése jelenleg még távolinak tûnik. Valószínûleg igénybe veszik azok is, akik rendelkeznek Internet-hozzáféréssel, de számítógépüktõl távol vannak, és levelet szeretnének küldeni.

Egy-egy ˝monolit˝ egyszerre négy érdeklõdõ egyidõben történõ használatát teszi lehetõvé (mindeközben pedig csak 1,5 négyzetméternyi területet foglal). Az Internet-terminálokon keresztül gyorsan, akár óránként változó hírek jutathatók el egyidõben az egész ország településeire. Ez lehet tájékoztatás, önkormányzati, vagy államigazgatási ügyintézés, akár banki terület is.

Speciális programot és egyedi böngészõ-felületet alakított ki a cég, emellett érintõképernyõs TFT monitorokat és plazmakijelzõket (melyek ütés és folyadék biztosak) alkalmaztak. A terminálokon nincs billentyûzet vagy egér, ezért a kevésbé jártas érdeklõdõ is könnyen eligazodik. A leglényegesebb információkra mutató parancsok ˝ki vannak szögezve˝ a képernyõre, így valóban csak egy érintés és már látható is a keresett terület.

A kommunikációt elsõ sorban ADSL-en keresztül mûködik, de természetesen bármely egyéb megoldás is kivitelezhetõ (bérelt vonal, mikrohullám, kábelmodem). A terminálok operációs rendszere Linux.

Az Adams Kft. 24 órás software és hardware távfelügyeletet állított fel, a cég munkatársai Budapesten, 12 órán belül, vidéken 36 órán belül elhárítják az esetlegesen felmerült hibákat.

Szolgáltatások

– elektronikus kormányzati információk
– elektronikus önkormányzat információk
– turisztikai információk
– térképek
– SMS küldés
– a monolit az ország számos, szinte tetszõleges pontján telepíthetõ
– az üzemeltetéséhez szükséges szélessávú Internet-kapcsolat biztosítható
– kis településeken lakók számára is elérhetõvé teszi a Világhálót

Alapszolgáltatások

– Internet-elérés, webböngészés
– e-mail küldés, levelezés, ingyenes postafiók
– SMS küldés
– digitális fénykép készítése küldése

Bõvítési lehetõségek

– információs adattár
– chipkártyás, mágneskártyás szolgáltatások
– IP-alapú telefonálás
– nyomtatás
– e-foglalás



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés