Connect with us

technokrata

Monolit – kapocs az Internethez nehezen hozzáférők számára

Kütyük

Monolit – kapocs az Internethez nehezen hozzáférők számára

Az Adams Kft. monolit megoldása olyan eszközt biztosít, mely tömegek számára teszi elérhetővé az Internetet, főként napi ügyeik intézésére.

A cég az Internet-hozzáférés és -alkalmazás egy az Unió egyes országaiban már sikerrel alkalmazott technológiáját, formáját dolgozta ki, mely lehetõséget biztosít arra, hogy relatív kis költséggel és rendkívül gyorsan csatlakoztathassa a lakosság széles rétegeit az Internet biztosította elõnyökhöz. Az Adams Kft. szerint megoldásuk a háztartások jelenlegi Internet-hozzáférését 20%-kal tudja megemelni, a korábban felmerült költségek töredékéért.

A rendszer lehetõséget nyújt a fõvárosi és vidéki lakosok egyes célcsoportjai számára, kiknek a technológia költsége, vagy annak megismerése jelenleg még távolinak tûnik. Valószínûleg igénybe veszik azok is, akik rendelkeznek Internet-hozzáféréssel, de számítógépüktõl távol vannak, és levelet szeretnének küldeni.

Egy-egy ˝monolit˝ egyszerre négy érdeklõdõ egyidõben történõ használatát teszi lehetõvé (mindeközben pedig csak 1,5 négyzetméternyi területet foglal). Az Internet-terminálokon keresztül gyorsan, akár óránként változó hírek jutathatók el egyidõben az egész ország településeire. Ez lehet tájékoztatás, önkormányzati, vagy államigazgatási ügyintézés, akár banki terület is.

Speciális programot és egyedi böngészõ-felületet alakított ki a cég, emellett érintõképernyõs TFT monitorokat és plazmakijelzõket (melyek ütés és folyadék biztosak) alkalmaztak. A terminálokon nincs billentyûzet vagy egér, ezért a kevésbé jártas érdeklõdõ is könnyen eligazodik. A leglényegesebb információkra mutató parancsok ˝ki vannak szögezve˝ a képernyõre, így valóban csak egy érintés és már látható is a keresett terület.

A kommunikációt elsõ sorban ADSL-en keresztül mûködik, de természetesen bármely egyéb megoldás is kivitelezhetõ (bérelt vonal, mikrohullám, kábelmodem). A terminálok operációs rendszere Linux.

Az Adams Kft. 24 órás software és hardware távfelügyeletet állított fel, a cég munkatársai Budapesten, 12 órán belül, vidéken 36 órán belül elhárítják az esetlegesen felmerült hibákat.

Szolgáltatások

– elektronikus kormányzati információk
– elektronikus önkormányzat információk
– turisztikai információk
– térképek
– SMS küldés
– a monolit az ország számos, szinte tetszõleges pontján telepíthetõ
– az üzemeltetéséhez szükséges szélessávú Internet-kapcsolat biztosítható
– kis településeken lakók számára is elérhetõvé teszi a Világhálót

Alapszolgáltatások

– Internet-elérés, webböngészés
– e-mail küldés, levelezés, ingyenes postafiók
– SMS küldés
– digitális fénykép készítése küldése

Bõvítési lehetõségek

– információs adattár
– chipkártyás, mágneskártyás szolgáltatások
– IP-alapú telefonálás
– nyomtatás
– e-foglalásSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle