Connect with us

technokrata

Ingyenes WLAN Internet elérés a Pannon GSM-től is

Kütyük

Ingyenes WLAN Internet elérés a Pannon GSM-től is

A Pannon GSM ingyenes vezeték nélküli helyi hálózati hozzáférést (WLAN) biztosít Budaörsön és Ferihegyen.

A Pannon GSM és a Budapest Airport Rt elindította vezeték nélküli helyi hálózati (Wireless Local Area Network) szolgáltatását a Ferihegyi repülőtéren. A helyi számítógépes hálózathoz, és azon keresztül az Internethez is vezeték nélküli, nagy sebességű csatlakozást biztosító WLAN a három hónapos próbaüzem során ingyenesen elérhető a Pannon GSM ügyfelei, valamint a mobil szolgáltató hálózatán vándorló külföldi előfizetők számára.

Ez a technológia hálózati vagy adatkábel nélkül biztosít számítógépes csatlakozást bármely arra alkalmassá tett helyi – vállalati vagy publikus – hálózathoz, a vezetékes kapcsolathoz mérhető sávszélességgel. A kis hatósugarú WLAN adó körzetében elérhető 11 Mbps átviteli sebességnek köszönhetően rendkívül gyors hozzáférést nyújt a hálózaton tárolt adatokhoz és a világhálóhoz, de akár a video- és hanganyagok is tökéletes minőségben élvezhetők a távoli hozzáférési ponton.

A WLAN szolgáltatást a Pannon GSM az ősz folyamán saját háza táján, a budaörsi Terrapark területén tesztelte, sikerrel. Ezt követően került sor a publikus próbaüzem beindítására. A bevezetési szakaszban megfelelő vezeték nélküli hálózati eszköz (például Nokia D-211 kártyatelefon) birtokában bárki ingyen igénybe veheti a budaörsi Terrapark egyes területein, valamint a Ferihegy 2B terminál indulási oldalán, az éttermekben, illetve a business várókban elérhető szolgáltatást.

A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a közelmúltban világszerte nagy fejlődésnek indult, jelenleg mintegy kétszáz készülékgyártó által támogatott és 100.000 vállalatnál alkalmazott vezeték nélküli LAN technológia a piaci elemzők szerint elsősorban repülőtereken, vasútállomásokon és szállodákban forradalmasíthatja az adat kommunikációt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek