Connect with us

Hirdetés

technokrata

3 és félmillió forintos büntetés MP3 letöltésért

Kütyük

3 és félmillió forintos büntetés MP3 letöltésért

A 24 éves norvég fiatalembert azért büntették meg ilyen nagy pénzbírsággal, mert olyan website-ot üzemeltetett, ahonnan ingyenesen lehetett letölteni MP3 állományokat.

Norvégiában ez volt az első eset, hogy valakit elítéltek amiatt, mert illegálisan letölthető zenét tett közzé. A régen még az Olimpiának is helyet adó Lillehammerben ülésező bíróság törvénysértésért ítélte el a 24 éves Frank Bruvikot. Bruvik bűne az volt, hogy a Napster.com-hoz hasonló oldalt készített, s így bárki számára lehetővé tette, hogy onnan jogdíj megfizetése nélkül zenét töltsön le.

A Nemzetközi Fonográfiai Szervezet (International Federation of the Phonographic Industry – IFPI) igazgatója, Saemund Fisvik szerint ez igen fontos győzelem volt a zeneipar számára. Az IFPI által beperelt Bruvikot ráadásul nem csak ez a szervezet, hanem (többek közt) az EMI, a BMG, a Sony Music és a Universal Music is célkeresztbe vette.

Az ítélet szerint a fiatalember 100 ezer korona (körülbelül három és fél millió forintnak megfelelő összeg) megfizetésével tartozik. Ez az ügy persze csak apró halacska abban a hatalmas tengerben, melyet Norvégia jelent: körülbelül 60-100 millió dal cserél minden évben illegálisan gazdát az Internetnek köszönhetően a skandináv országban.

Az ítélet ellen a védelem fellebbezést nyújt be.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés