Connect with us

Hirdetés

technokrata

2006-ra 1.4 milliárd fontos bevétel várható mobilos tartalomszolgáltatásból Angliában

Kütyük

2006-ra 1.4 milliárd fontos bevétel várható mobilos tartalomszolgáltatásból Angliában

A 2002-es évben 127 millió fontos üzletág 2006-ra egy nagyságrenddel több pénzt fog mozgatni!

Az elmúlt évben a mobilos letöltésekből származó bevétel 127 millió fontot tett ki. Ezt a pénzt a felhasználók csengőhangokra, logókra, hangposta bejelentkezőkre, képekre és hírekre költötték.

A Manchester Online felmérése szerint a bontás a következőképpen néz ki: 63 millió font ment csengőhangokra, logókra, képekre és hangposta üzenetekre, 58 millió font hírekre, sport és közlekedési üzenetekre és mindössze 6 millió font a játékokra.

Az elemzések szerint a három kategória együtt 2006-ra már 1,45 milliárd fontos bevételt fog hozni. Ehhez persze az kell, hogy a trend folytatódjon, és minél inkább sokrétűbb telefonok és szolgáltatások legyenek elérhetők. Fontos kiemelni, hogy a technológiák korszerűsödésével a fent említet arányok erősen el fognak mozdulni, így 216 millió font várható az első kategóriából, 753 millió a hírekből és 480 millió a játékokból.

A mobilpenetráció kedvez a fent említett számok kialakulásának, hiszen a brit felnőttek 70%-ának van mobilja, míg a 15-25 év közötti korosztályból csak minden tizedik „kell hogy kibírja” mobiltelefon nélkül. Az mobilipar tapasztalatai szerint a cserék aránya megközelítőleg 40%-os évente.

Jelen pillanatban a csengőhangok viszik a pálmát a letöltések között. A célközönség, a tinédzserek, akár hetente cserélik telefonjuk csengését, műveletenként 2-3 fontért!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés