Connect with us

technokrata

2.000 elrabolt telefon, és egy megriadt teherautósofőr

Kütyük

2.000 elrabolt telefon, és egy megriadt teherautósofőr

A nagymennyiségű Nokia 8910-est egy teherautóból rabolták el.

A jól szervezett bűncselekményt Angliában, az M25-ös úton követték el, Heathrow felé. A készülékeket szállító teherautó mellé egy másik hajtott, majd leszorította az útról. A sofőrt ezek után fegyverrel megfenyegették, és kényszerítették, hogy hajtson egy megjelölt félreeső helyre. A támadást pontosan megtervezték, és kivitelezték, szó sem volt hirtelen ötletről.

A „végállomáson” a vezetőt kirángatták a teherautóból, és begyömöszölték egy személyautó csomagtartójába. Hogy ezek alatt pontosan mi történt azt nem lehet tudni, mert csak két órával az akció után engedték szabadon a megrémült sofőrt.

A támadók a teherautó rakományát, 2.000 darab mobiltelefont, melynek értéke megközelítőleg 700.000 angol font, átpakolták a saját teherautójukba, majd ismeretlen helyre szállították. A nyomozóknak is újfajta volt ez a fajta támadás.

A rakomány minden darabja Nokia 8910-es modell volt, mely igencsak ritka darabnak számít a odaát, hiszen összesen megközelítőleg 10.000 példány kering a szigetországban.

A telefonoknak feltehetően megrendelője is volt, így nem várható, hogy hirtelen valahol feltűnnek a készülékek. A rendőrség egyelőre tanácstalanul áll az ügy előtt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle