Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindenki a kamerás telefonok felé mozdul

Kütyük

Mindenki a kamerás telefonok felé mozdul

A Sanyo dollármilliókat fog a kamerás telefonokba szánt videochipekre költeni.

A Sanyo Electric Co., Japán harmadik legnagyobb fogyasztói elektronikai cikk gyártója 45 milliárd jent ( 380 millió dollárt) fordít a következő három évben olyan chipek termelésének növelésére, amelyeket a kamerával felszerelt mobiltelefonokban használnak, adta hírül az MTI.

A Murata részegység gyártó cég és a Toshiba mellett a Sanyo a harmadik gyártó, amely e piaci szegmens nyújtotta lehetőségek kiaknázására törekszik. Kuvano Jukinori elnök a múlt héten jelentette be azt is, hogy a társaság 20 milliárd jent fordít – az Eastman Kodakkal közös vállalkozásban – a következő pénzügyi évben az új típusú mobiltelefon-kijelzők, az organikus fénykibocsátó diódák (OLED) fejlesztésére. Ezek a kijelzők vékonyabbak és fényesebbek a folyadékkritályos kijelzőknél.

Az elnök néhány hónapon belül számít az OLED-kijelzőkkel felszerelt készülékek gyártásának beindítására. A Sanyo-t egyéb fejlesztési célok mellett a gyors fejlesztésekre az alacsony költséggel gyártó termelők, elsősorban Kína aktivitása és az késztette, hogy a cég háztartási készülékeket gyártó részlege 5.5 milliárd jenes működési veszteséggel zárta az áprilisban elkezdődött pénzügyi év első felét.

Novemberben jelentették be azt, hogy a légkondicionálók és egyéb „hagyományos” termékek gyártását külföldre telepítik át. A Sanyo részvények 264 jenes jegyzéssel két évtizedes mélypontra süllyedtek november közepén, a keddi záráskor pedig 353-an, változatlan szinten álltak, miközben az elektronikai cikkeket gyártó cégek jegyzései 1,36 százalékkal emelkedtek kedden a tokiói tőzsdén.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés