Connect with us

technokrata

A kínai Internet-penetráció félévente magyarországnyi emberrel gyarapszik

Kütyük

A kínai Internet-penetráció félévente magyarországnyi emberrel gyarapszik

Robbanásszerű növekedés zajlik a kínai Internet-penetráció tekintetében – a tavalyi év második felében többel nőtt az országban internetezők száma, mint Magyarország teljes lakossága.

Az Egyesült Államok után sorban Kína a világ második legnagyobb Internet-használója: csak a tavalyi esztendő második felében 13 milliónál is többel nőtt a Világhálóra rendszeresen csatlakozók száma, s ezzel a webezők országos szinten év végére majdnem 60 milliónyi főre duzzadtak. A töretlen növekedési tendencia alapján biztosra vehető, hogy 2003 végére az ázsiai országban már 86,3 millióan veszik rendszeresen igénybe az Internetet. Összehasonlításképpen az Egyesült Államokban ez a szám 140, Japánban 58, Németországban pedig körülbelül 33 millió.

Míg az Internet alkalmazása a gazdaságban és a képzésben, oktatásban a pekingi hatóságok teljes támogatását élvezi, a kormányt bíráló hírektől és az emberjogi csoportok közleményeit tartalmazó anyagoktól igyekeznek távol tartani a webezőket: több, ilyen szempontból problémás honlapot központilag hozzáférhetetlenné tesznek. Ráadásul szinte folyamatosan bezárják (majd újra engedélyezik) az Internet-kávézók egy jó részét – úgy látszik, ennek azonban nem sok hatása van az Internet népszerűségét tekintve.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek