Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kínai Internet-penetráció félévente magyarországnyi emberrel gyarapszik

Kütyük

A kínai Internet-penetráció félévente magyarországnyi emberrel gyarapszik

Robbanásszerű növekedés zajlik a kínai Internet-penetráció tekintetében – a tavalyi év második felében többel nőtt az országban internetezők száma, mint Magyarország teljes lakossága.

Az Egyesült Államok után sorban Kína a világ második legnagyobb Internet-használója: csak a tavalyi esztendő második felében 13 milliónál is többel nőtt a Világhálóra rendszeresen csatlakozók száma, s ezzel a webezők országos szinten év végére majdnem 60 milliónyi főre duzzadtak. A töretlen növekedési tendencia alapján biztosra vehető, hogy 2003 végére az ázsiai országban már 86,3 millióan veszik rendszeresen igénybe az Internetet. Összehasonlításképpen az Egyesült Államokban ez a szám 140, Japánban 58, Németországban pedig körülbelül 33 millió.

Míg az Internet alkalmazása a gazdaságban és a képzésben, oktatásban a pekingi hatóságok teljes támogatását élvezi, a kormányt bíráló hírektől és az emberjogi csoportok közleményeit tartalmazó anyagoktól igyekeznek távol tartani a webezőket: több, ilyen szempontból problémás honlapot központilag hozzáférhetetlenné tesznek. Ráadásul szinte folyamatosan bezárják (majd újra engedélyezik) az Internet-kávézók egy jó részét – úgy látszik, ennek azonban nem sok hatása van az Internet népszerűségét tekintve.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés