Connect with us

technokrata

Utcai bűnözés: mobilon jelentsem be, mikor azt akarják ellopni?

Kütyük

Utcai bűnözés: mobilon jelentsem be, mikor azt akarják ellopni?

A The Link felmérése szerint Wales-ben egyre kevesebben használják mobiljukat a különféle bűnesetek bejelentésére…

Habár a felmérés szerint a mobiltelefonok egyre nagyobb elterjedtsége fokozza a bűnözést, ugyanakkor segíti annak visszaszorítását is. A mobilok lettek az utcai bűnözés bejelentésének legnépszerűbb eszközei Angliában, jóllehet Wales-ben az emberek kevesebb, mint 10% használta készülékét ilyen célra az elmúlt hat hónapban.

Ezer megkérdezett ember 77%-a válaszolta azt, hogy inkább a mobilját használná a bejelentéshez, mintsem keressen az utcán egy bobby-t (rendőrjárőrt). Az is beigazolódott továbbá, hogy a férfiak inkább választják a mobilos megoldást, mint a hölgyek. A megkérdezettek 25 és 35 év között voltak, és negyedük már használta telefonját a rendőrség értesítésére.

Leeds vezet a mobilos bejelentések között, hiszen ott az emberek 38%-a már tett így valamikor. Ezt követi London a maga 37%-ával és Manchester 32%-al.

És hogy mi a nagy visszatartó erő? A teljes bűnözés 12%-át a mobilok lopása (rablása) teszi ki, míg ezeknek negyede éppen a közben történik, miközben a felhasználója telefonál vele, vagy a kezében van.

Jóllehet a mobillopások száma ma még igencsak aggasztó, várható, hogy a mobilok egyre inkább segíteni fogják a bűn ellenni harcot, hiszen a pontos helyzet-meghatározás, illetve a kamerával szerelt készülékek egyre pontosabb felderíthetőséget tesznek majd lehetővé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák