Connect with us

technokrata

SAP: kiskereskedőknek szánt webes munkaerő-szervezési megoldás

Kütyük

SAP: kiskereskedőknek szánt webes munkaerő-szervezési megoldás

Az SAP által bemutatott, kiskereskedőknek szánt webes munkaerő-szervezési megoldása a vállalat minden szintjéről követhető, analitikus és költséghatékony vállalatirányítási folyamattá alakítja a munkaerő beosztását és optimalizálását.

Az SAP a kiskereskedelmi munkaerő-menedzsment megoldások szegmensében elfoglalt vezető pozíciójára építő, új munkaerő-szervezési funkciók biztosítják a kiskereskedők számára a munkaerő-beosztás központosított környezetben történő automatizálásához szükséges rugalmasságot, a statisztikai jelentéskészítés lehetőségét és a többi rendszerrel integrálható, nyílt architektúrát. A bejelentésre az NRF (National Retail Federation) amerikai kiskereskedelmi szövetség január 12. és 15. között, New York City-ben megrendezett éves konferenciáján került sor.

A mySAP Retail megoldás ez év végén bevezetendő, új munkaerő-szervezési funkciója egy olyan optimalizációs motorra épül, amely a különféle súlyozott változók – köztük a munkaerő-szükséglet, az egyéni képességek, a fizetés, a dolgozói hiányzások, a munkahelyi szabályok és a teljesítménynormák – kiegyensúlyozása révén meghatározza az egyes kiskereskedelmi egységek működésének elképzelhető legideálisabb beosztását. Az új megoldás fejlesztésének alapját, az SAP a több telephelyet fenntartó kiskereskedők ágazatspecifikus szükségleteihez igazított mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) megoldás kulcsfontosságú munkaerő-szervezési funkciója adja. A jövőbeni módosítás lehetőségének köszönhetően a webes képesség a későbbiekben más, hasonló munkaszervezési problémákkal küzdő ágazatokban is alkalmazható.

Az SAP jelenlegi munkaerő-szervezési megoldásait 20 ezer felhasználó, több mint negyven vállalat használja. A továbbfejlesztett munkaerő-szervezési megoldás konfigurálható üzleti változók és a munkanap során összegyűjtött tényleges működési adatok alapján végzi el az optimális munkabeosztás bonyolult feladatát. Segítségével a kiskereskedők különböző paramétereket állíthatnak be, a vállalat minden szintjén figyelemmel kísérhetik azok betartását, a változó üzleti szükségleteknek megfelelőn módosíthatják a konfigurációkat, központosíthatják a működés és a karbantartás irányítását, továbbá központi ellenőrzést biztosíthatnak a vállalatvezetés számára a munkaszervezés folyamata felett. A megoldás fejlett eszközökkel támogatja a rendszerek konfigurálását és karbantartását, az előrejelzés-készítést, a munkabeosztás elkészítését és karbantartását, a dolgozói adatok aktualizálását, valamint a kapcsolódó jelentések és analitikák elkészítését..

Az új megoldással a kiskereskedők vállalati szinten, központosított formában, hatékonyabban felügyelhetik a munkaerő-szükséglet előrejelzésének és a dolgozók beosztásának folyamatát, amelynek alakításában a kiskereskedelmi egységektől kapott input és a velük a folytatott kommunikáció is fontos szerephez jut. Az adminisztratív és az operatív helyszínek között folytatott együttműködéssel a webes megoldás egységes üzleti folyamatok bevezetését teszi lehetővé a vállalat minden szintjén, és valamennyi helyszínen naprakészen követi a teljesítmény változását.

„Az SAP elismerten vezető szerepet játszik a hatékony kiskereskedelmi munkaerő-szervezés támogatása terén. Új megoldásunkkal megteremtjük a valós idejű üzleti döntéshozatal lehetőségét biztosító webes megoldások szabványát” – jelentette ki Jim McMurray, az SAP kiskereskedelmi ágazatért felelős üzletágának vezető elnökhelyettese. „A mySAP Retail ellátásilánc-, ügyfélkapcsolat- és humántőke-kezelő, valamint analitikai és vállalatirányítási moduljaival együtt a munkaerő-szervezési funkciók is hozzájárulnak annak a páratlan megoldáskészletnek a kialakításához, amely révén az SAP ügyfelei az értékesítési helyek üzemeltetésétől és szolgáltatásaitól kezdve a vásárlói elégedettségig és a kapcsolatkezelésig, minden területen hatékonyabban menedzselhetik működésüket.”

A mySAP Retail munkaerő-szervezési modulja várhatóan 2003 negyedik negyedévében jelenik meg a piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek