Connect with us

technokrata

Ne küldjünk, úgyis elveszik…

Kütyük

Ne küldjünk, úgyis elveszik…

Kifizetjük, elküldjük, de semmi: egy felmérés szerint az SMS-ek roppant magas arányban vesznek el…

Ha egy nagy átlagot akarunk tekinteni, akkor az elküldött SMS-ek 7,5%-ban sose érnek el rendeltetési helyükre, olvasható a Keynote Systems felmérésében.

Ha Európánál maradunk, a szolgáltatókra igaz az, hogy bevételeik 10-15%-a csak az SMS-ből származik, ami relatíve magas ahhoz képest, hogy ezért milyen hanyag szolgáltatást kapunk! Az Egyesült Államokban az SMS már nem ennyire népszerű, mert egy évvel ezelőttig a szolgáltatók nem működtek együtt, így a felhasználók más szolgáltató hálózatára nem tudtak SMS-eket küldeni.

A Cellular Telecommunications & Internet Association számítása szerint múlt év júniusában megközelítőleg 1 milliárd SMS cserélt (volna) gazdát, aminek 7,5% nem tudni hová lett. Ez a 7,5% is milliónyi SMS-t jelent, azaz milliónyi értetlen vagy csalódott felhasználót.

Hogy a cég ne csak a levegőbe beszéljen, a decemberben lefolytatott, két hetes teszt alatt nem kevesebb, mint 26.000 SMS-t küldött szét, figyelve az arányokat.

A világ legkiemelkedőbb cége SMS küldési és fogadási arányt tekintve az amerikai AT&T lett. A másik hálózatba küldött SMS-ek megérkezési aránya ennél a cégnél 95,5% volt, mely jelentősen javulni látszott saját hálózat esetén is, ahol ez az érték már 97,8%-osra sikerült.

A rivális Verizon, a legnagyobb szolgáltató az AT&T mögött mindössze 0,2%-al volt lemaradva.

A számunkra is ismert, hatodik legnagyobb szolgáltató, a T-Mobile teljesített legrosszabbul. Másik hálózatba küldött SMS arány 86% volt csak, míg a saját hálózatán is siralmasan teljesített a maga 87%-ával.

A Deutsche Telekom külső hálózatból érkező SMS-einek megérkezési arány 92%-os volt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek