Connect with us

technokrata

És végre: hibás Windows már mobilon is!

Kütyük

És végre: hibás Windows már mobilon is!

Akinek nem elég az asztali biztonsági lyuk, kézbe is veheti az új, Windows alapú SPV SmartPhone segítségével!

Az Orange mobilszolgáltató által árult (Microsoft Windows Smartphone 2002 alapú) SPV telefonokban már is sikerült egy biztonsági hibát felfedezni. A cég, állítása szerint, a Microsoft-tal karöltve dolgozik a hiba kijavításán.

A cég hangsúlyozta, hogy ugyan a biztonsági rés valós, csak azok teszik ki magukat potenciális veszélynek, akik a telefon biztonsági beállításait kikapcsolták. Az erre vonatkozó leírások természetesen már elérhetők az Interneten.

Hogy mik is ezek a biztonsági beállítások? A telefonokat úgy árulják, hogy csak az Orange által digitálisan aláírt szoftvereket legyenek hajlandók letölteni és futtatni. Ennek persze számtalan hátránya van, így nagyon sokan ezt kiküszöbölték. A biztonsági hiba a digitális aláírások kezelésében van.

Akik kikapcsolták a telefon védelmi rendszerét, olyan alkalmazásokat is letölthetnek (véletlen) a telefonra, melyek annak működésképtelenségét, vagy instabillá válását okozhatják. Az Orange képviselője hangsúlyozta, hogy csak akkor van szó bármiféle veszélyről, ha a felhasználó „megbabrálta” a telefonját. Ezt az átállítás, a cég szerint, akár 20 percig is eltarthat!

Hogy mikorra várható a hiba kijavítása, egyelőre még nem tudni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek