Connect with us

technokrata

Többszörös szörfölési sebesség egy új böngésző révén

Kütyük

Többszörös szörfölési sebesség egy új böngésző révén

A böngészés 2-5-szörös felgyorsítására képes az az ír böngésző, melyet egy diák írt.

Adnan Osmani a neve annak a 16 éves fiatalembernek, aki az ír Mullingar nevű városban 18 hónapig fejlesztette browserét. A 780 ezer programsorból álló, XWEBS névre keresztelt szoftvert úgy tervezte meg (és hozta létre) a diák, hogy optimalizált sebessége révén a hétköznapi, 56 Kbps-os Internet-kapcsolatokkal rendelkező felhasználók számára látványos sebességnövekedést produkáljon egyéb böngészőkhöz képest.

A Szent Finian Egyetem hallgatója által készített alkalmazást dublini egyetemi kutatók tesztelték az elmúlt héten és úgy találták, hogy használatával 100 és 500 százalékban képes felgyorsítani az Interneten való szörfözést – a kapcsolat alapsebességétől függően.

További jellemzői még a böngészőnek, hogy 120 webes keresőmotorhoz van direkt hozzáférése és zenei és videolejátszókkal is rendelkezik: alkotója ezeket beépítette a szoftverbe. Akár DVD-filmet is lehet nézni az alkalmazás használatával. Ráadásként még egy szövegfelolvasó részt is kapott az XWEBS, a Phoebe névre keresztelt animált alak a gyerekek és a gyengénlátók számára könnyíti meg az Internet használatát.

Adnant már több cég is megkörnyékezte szoftverének megvásárlásával, a fiatalember azonban először le szeretné tenni a vizsgáit, s csak utána foglalkozni komolyabban munkája az anyagi és szervezési részével. Munkáját azért levédette, biztos, ami biztos.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle